13 Νοεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2316 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, η υποδοχή του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου Ευκαρπίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.
Την ιερά εικόνα της Θεομήτορος μετέφεραν στην Ευκαρπία, Πατέρες από την Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνος.
Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Βαρνάβα επί τη εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.
Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του Αγίου, στα δεινά και τις κακουχίες που πέρασε και στο παράδειγμα υπομονής και καρτερίας που δίνει σε όλους μας.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες που μετέφεραν το ιερό εικόνισμα και τον Μητροπολίτη Ελασσώνος, τόνισε τους δεσμούς μεταξύ της Ελασσώνας και της Ευκαρπίας και παρότρυνε τους πιστούς να κρατήσουν την πίστη τους και να αναθέσουν τις ελπίδες τους στην μητέρα όλων, την Παναγία μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως