9 Αυγούστου 2022 | Τελευταία Νέα | 788 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα, Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο ναΰδριο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη.

Το ανακαινισμένο ναΰδριο βρίσκεται στην 10η Μ.Σ.Ε.Π. (Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης) στο όρος  Χορτιάτη και επισκοπεί ευλογητικά  την πόλη των Θεσσαλονικέων.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Διοικητής κ. Φιλιππίδης Χαράλαμπος, αξιωματικοί και πολίτες που εργάζονται εκεί, καθώς και αντιπροσωπεία από τη γείτονα  Ιερά Μονή της Μεταμόρφωσης.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε για άλλη μια φορά, στο κήρυγμά του, τη σημασία της Θείας Μεταμόρφωσης στη ζωή του πιστού που αγωνίζεται να πορεύεται μέσα στο φως του Χριστού.

 Ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης ευλόγησε και ευχαρίστησε το Διοικητή και τους αξιωματικούς που τον πλαισίωναν για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου στην πατρίδα. Από τη μεριά του ο Διοικητής ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την τέλεση του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας και για όλη την Παρουσία του.

 «Σaς ευχαριστούμε ,Σεβασμιώτατε, για τη συνεργασία και για την καθοδήγησή Σας. Έχουμε ανάγκη την καθοδήγησή Σας», με αυτά τα λόγια ο Επισμηναγός ξεπροβόδισε το Σεβασμιώτατο και την τίμια συνοδεία του.

 

Ακολουθεί ηχητικό  αρχείο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως