31 Μαρτίου 2019 | Τελευταία Νέα | 957 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Πόλη των πόλεων, στην Πόλη των ονείρων μας και της καρδιάς μας βρέθηκαν για 4 μέρες, από την Τετάρτη 27 έως το Σάββατο  30 Μαρτίου 2019, στελέχη της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως -Σταυρουπόλεως, τα οποία αφού πήραν την ευχή του Σεπτού Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, επισκέφθηκαν τους Διευθυντές των 3 Ομογενειακών Σχολείων τον κ. Δημήτρη Ζώτο της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, τον κ. Ιωάννη Δεμιρτζόγλου του Ζωγραφείου Γυμνασίου – Λυκείου και τον κ. Αντώνη Ηλιάδη του Ζαππείου Γυμνασίου –Λυκείου.

Μέσα σ’  ένα κλίμα ιδιαιτέρως εγκάρδιο και ζεστό, τα στελέχη της Μητροπόλεως  ενημέρωσαν τους αξιότιμους Διευθυντές, οι οποίοι, αξίζει να σημειωθεί,  υπηρετούν την Ομογενειακή Παιδεία με ιδιαίτερη αυταπάρνηση, έμπνευση και πνεύμα θυσίας, για το πρόγραμμα φιλοξενίας που εκπονεί η Μητρόπολή μας. Επέδωσαν μάλιστα και γραπτή πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιώτατος, για τρίτη χρονιά, προσκαλεί τους μαθητές των Σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής,  για  να τους φιλοξενήσει.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πόλη, οι ομαδάρχισσες επισκέφθηκαν τον Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο και αφού πήραν την ευχή του, έθεσαν μαζί του τις βάσεις τις επικείμενης ιεραποστολικής συνεργασίας τους. Ο Επίσκοπος Ερυθρών κρατά αναμμένο το καντήλι της Ορθόδοξης πίστης σε μια συνοικία αμιγώς μουσουλμανική, στην περιοχή του Εδιρνέκαπου, έχοντας συντροφιά, όπως συνηθίζει να λέει, τον Αη Γιώργη και το άλογό του.  

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019, τα στελέχη συναντήθηκαν με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο και εντυπωσιάστηκαν από το άοκνο ενδιαφέρον και την ακάματη εργατικότητά που επιδεικνύει για τη συντήρηση και ανακαίνιση των ένδεκα Ιερών Ναών που τελούν υπό την εποπτεία του. Ο άγιος Σηλυβρίας, παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του, ξενάγησε ο ίδιος προσωπικά τα στελέχη στους Ναούς κομψοτεχνήματα της Βλάγκας, Υψωμαθείων και Γεντικουλέ.

Από τις πιο όμορφες στιγμές, ήταν αυτές που συνδύασαν όμορφα το παιχνίδι με την  αναστροφή των παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο της Βλάγκας. Οι μικροί μαθητές  πήραν μέρος σε memory, μπαλονομαχίες, master chef, παζλ συμπλήρωσης σχημάτων. Όλα τα παιδιά βραβεύθηκαν και πήραν τα δώρα τους από το Σεβασμιώτατο κ.Μάξιμο.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στην κοινότητα  Κοντοσκαλίου  συνεχίστηκε το πανηγύρι της χαράς με παιχνίδια κινητικά, ομαδοσυνεργατικά (escape rooms) και την κατασκευή μιας πασχαλινής κάρτας, την οποία τα παιδιά αφιέρωσαν στις μητέρες τους.

Η Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών, η οποία τελέστηκε, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2019, στον Ι. Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών χοροστατούντος του Πατριάρχου του Γένους προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, καθώς ανακάλεσε στη μνήμη  τις ιστορικές στιγμές του 626 μ.Χ, όταν η Υπέρμαχος Στρατηγός απέκρουσε τους εχθρούς των Βυζαντινών και έσωσε τη Βασιλεύουσα.

  Από τον Πατριάρχη Σέργιο  έως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο η σωτηρία του    Γένους πάντα  εμπιστευμένη στη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία.    

Εκ του Γραφείου Τύπου