24 Ιανουαρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1725 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 , το 6ο Φεστιβάλ Νεότητας της  Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Στην πλημμυρισμένη από νιάτα αίθουσα «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών, οι θεατές  είχαν την ευκαιρία επί δύο ώρες να καμαρώσουν χορευτικά και χορωδιακά σχήματα από Ενοριακές Νεανικές Εστίες της Μητροπόλεως, οι οποίες συνέθεσαν ένα καταπληκτικό θέαμα με την ποικιλομορφία των παραδοσιακών τους στολών, με τη λεβεντιά, τη χάρη και τη χορευτική δεξιοτεχνία τους.

Το γεγονός όμως που προσέδωσε ιδιαίτερη αίγλη στην Εκδήλωση ήταν η προσεγμένη παρουσία και η δυναμική συμμετοχή των τριών Ομογενειακών Σχολείων της Κωνσταντινούπολης.

Μαθητές από την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζωγράφειο Λύκειο και το Γυμνάσιο της Ίμβρου τραγούδησαν μελωδικά παραδοσιακά τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των 500 και πλέον θεατών απέσπασαν για την επιμελημένη προετοιμασία τους και την άρτια εμφάνισή τους, με τη σειρά που εμφανίστηκαν, οι Ενοριακές Εστίες: Άγιος Γεώργιος Νεαπόλεως, Άγιος Γεώργιος Ευκαρπίας, Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος Ευόσμου, Άγιος Παντελήμονας Πολίχνης, Άγιος Αθανάσιος Ευόσμου, Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη Ηλιουπόλεως, Άγιος Νικόλαος Ξηροκρήνης, Ζωοδόχος Πηγή Αμπελοκήπων, Ζωγράφειο Σχολείο, Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, Σχολείο Ίμβρου.

Ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΝεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας  σε έναν ιδιαίτερα ενθουσιώδη και πύρινο λόγο μίλησε για τη δύναμη της αντίστασης  που κυοφορείται στις ενοριακές νεανικές συντροφιές, για τη δύναμη της πίστης που γεννά θαύματα, καθώς και για τη «ρωμιοσύνη που είναι εν’ φυλή συνότζιαιρη του κόσμου».

Μετά το πέρας του Φεστιβάλ της Νεότητας,  στον Ξενώνα «Φιλοξενία» της Μητρόπολης παρατέθηκε γεύμα για τα παιδιά των τριών Ομογενειακών Σχολείων.

Ένα μελωδικό καράβι η χθεσινή εκδήλωση: ξεκίνησε από την ένδοξη  Βασιλεύουσα, διέπλευσε την απέραντη θάλασσα της Ρωμηοσύνης και προσόρμισε στο εύδιο λιμάνι της Συμβασιλεύουσας που υπόσχεται νέα συναρπαστικά ταξίδια.

Εκ του Γραφείου Τύπου