26 Ιουνίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1135 προβολές

Νεάπολη, 26.06.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 6ο Διεθνές  Συνέδριο για τη Διαχείριση, τη Μηχανική, τον Σχεδιασμό και την Οικονομική του Περιβάλλοντος χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

 

Την επιτακτική ανάγκη άμεσης και πολύπλευρης κινητοποίησης φορέων, θεσμών και οργανισμών προς επίλυση των κοινών προβλημάτων που αφορούν το περιβάλλον επισήμανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χαιρετίζοντας το «6ο Διεθνές  Συνέδριο για τη Διαχείριση, τη Μηχανική, τον Σχεδιασμό και την Οικονομική του Περιβάλλοντος» (Sixth International Conference on Environmental Management, Engineering, Planning, and Economics – CEMEPE and SECOTOX  Conference), το οποίο άρχισε τις εργασίες του σε κεντρικό ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Όλοι μαζί», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, «διαφυλάσσοντας την ενότητα, την ομοψυχία και την αλληλεγγύη μας, εργαζόμενοι με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο και τον λαό μας, με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης και πέρα από κάθε είδους οικονομικά ή άλλα συμφέροντα, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε είδους κρίση και να φέρουμε την ελπίδα και τη χαρά για το μέλλον του κόσμου μας. Άλλωστε, η συνάντησή αυτή», πρόσθεσε, «αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα δυνάμεις, επιστημονικές και τεχνολογικές, που μπορούν να χαράξουν αναπτυξιακή ελπίδα στον τόπο και να συμβάλουν στην αναγέννησή του. Υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν μοναδική επιστημονική επάρκεια και περιμένουν και θέλουν να εργαστούν με τιμιότητα και αξιοπρέπεια, σε ένα πλαίσιο αρχών, κανόνων και αξιοκρατίας».

Την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικο Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Περιστερίδης, Χημικός μηχανικός MSc – Θεολόγος, ο οποίος και ανέγνωσε το Πατριαρχικό μήνυμα για την έναρξη του συνεδρίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο αναπληρωτης υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος καθώς και οι εκπρόσωποι των ελληνικών πανεπιστημίων που μετέχουν στην οργανωτική επιτροπή.

Σημειώνεται ότι το Συνέδριο (διάρκειας έξι ημερών: 25-30/6/2017) διοργανώνει ο Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος  του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και  Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το  Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, το τμήμα Μηχανικών  Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το German  Research Center for Environmental Health, με τη συμμετοχή τριακοσίων και πλέον επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με σκοπό την παρουσίαση επίκαιρων επιστημονικών ερευνών και εργασιών από ειδικούς επιστήμονες σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Ως εκ τούτου, οι συνεδρίες και οι σχετικές εργασίες αφορούν μεταξύ άλλων θέματα προστασίας,  παρακολούθησης και διαχείρισης του περιβάλλοντος, τη διαχείριση στερεών αποβλήτων, τη μείωση αποβλήτων και τις αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, την περιβαλλοντική υγιεινή, την αέρια ρύπανση, την  κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική νομοθεσία και πολιτική. Ανάμεσα δε στους διακεκριμένους ομιλητές συγκαταλέγεται και ο  George Tchobanoglous, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο University of  California at Davis.

Εκ της Ι.Μητροπόλεως