1 Μαρτίου 2016 | Τελευταία Νέα | 2777 προβολές

Δελτίο τύπου

Το 4ο Φεστιβάλ Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2019 στη σκηνή Σωκράτης Καραντινός του Κρατικού Θεάτρου, κατά κοινή ομολογία, κατάφερε να συγκινήσει και να ενθουσιάσει το πολυπληθές ακροατήριο που το παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον επί δύο ώρες.

Τα χορωδιακά και χορευτικά σχήματα των Ενοριακών Νεανικών Εστιών μέσα από τα μελωδικά τραγούδια τους και τους λεβέντικους χορούς τους ταξίδεψαν τους ακροατές από την Κρήτη ως την ανατολική Ρωμυλία τη Μακεδονία και τη Θράκη .

Οι πολύχρωμες φορεσιές, τα συνοδευτικά εφέ, η προβολή των διαφανειών, η παρουσία και η εναλλαγή επί σκηνής 400 νέων ανθρώπων δημιούργησαν ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας επικαλούμενος γνώμη του Οδυσσέα Ελύτη είπε πολύ εύστοχα και ευφυώς ότι «τρία είναι τα Ταυ της επιτυχίας: το ταλέντο , η τόλμη και η τύχη». Σε τούτη τη σκηνή απόψε αποκαλύφθηκαν και τα τρία: τα παιδιά μας τόλμησαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, απέδειξαν το ταλέντο τους και αν δεχτούμε ότι τύχη είναι το ψευδώνυμο του Θεού, όταν δε θέλει να υπογράψει, τότε έκδηλα φανερώθηκε και η χάρις του Θεού ως εμπνέουσα και επευλογούσα».

Εκ του Γραφείου Τύπου