19 Φεβρουαρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1114 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 3ο Φεστιβάλ Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, εξελίχθηκε σε ένα πανηγύρι νεότητας, χαράς και ζωντάνιας.

Επί δύο ώρες παρήλασαν από την Κεντρική Σκηνή της Αίθουσας «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών 15 χορωδιακά και χορευτικά σχήματα. 500 παιδιά και έφηβοι από 15 Ενοριακές Νεανικές Εστίες της Ιεράς Μητροπόλεως με τον παλμό, τη λεβεντιά, την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητά τους , κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των 600 θεατών.

Τα παιδιά κατάφεραν να ταξιδέψουν το ακροατήριό τους από τη Θράκη και τη Μακεδονία ως την Ήπειρο , τα Νησιά και την Κρήτη. Έκπληκτοι και κατενθουσιασμένοι οι θεατές κρατούσαν το ίσο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης με το χειροκρότημα και τις θερμές επευφημίες τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας έκδηλα συγκινημένος και ευχαριστημένος έδωσε πλούσια τις ευχές του σε όλους τους συντελεστές της Εκδήλωσης και διεμήνυσε σε γονείς και νέους πως όσο «τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους» η ελπίδα για την ανάπλαση του κόσμου μέσα στο πνεύμα του Θεού μένει απαρασάλευτη και θαλερή.

Τα παιδιά των Ε.Ν. Εστιών χάρισαν στο Σεβασμιώτατο ως έκφραση ευγνωμοσύνης το «κλειδί του Σολ» με εγχάρακτη την ημερομηνία διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν πέσει η αυλαία για το 3ο Φεστιβάλ, πρόσφερε στους Προέδρους των Ε.Ν.Ε. ένα δίπλωμα κι ένα αναμνηστικό δώρο.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως