9 Ιουλίου 2019 | Τελευταία Νέα | 4139 προβολές

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ»

Ποσείδι Χαλκιδικής

 

«ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ»

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,
28 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αισθήματα ανυπομονησίας και χαράς άρχισε και το φετινό καλοκαίρι τη λειτουργία της, επί 8η συνεχόμενη χρονιά, η κατασκήνωση «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στις συνεχώς αναβαθμιζόμενες εγκαταστάσεις της στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, κάτω από το διαρκές και ανύστακτο ενδιαφέρον και την πατρική ευλογία και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα.

Πάνω από 1000 παιδιά και περισσότερα από 300 στελέχη και συνεργάτες θα περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των κατασκηνωτικών περιόδων που έχουν ετοιμαστεί από τους υπευθύνους, κληρικούς και λαϊκούς.

Με τη χάρη του Θεού λοιπόν, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, άρχισε η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών του Δημοτικού, η οποία είχε το γενικό τίτλο «Ελθέτω η Βασιλεία σου»και ήταν αφιερωμένη στο Μυστήριο των Μυστηρίων, στη Θεία Λειτουργία. Οι 13 ομάδες της κατασκήνωσης είχαν τα εξής ονόματα:

1η ομάδα: Ευλογημένη η Βασιλεία

2η ομάδα: Ειρηνικά

3η ομάδα: Μικρή είσοδος

4η ομάδα: Άγιος ο Θεός

5η ομάδα: Απόστολος – Ευαγγέλιο

6η ομάδα: Χερουβικός ύμνος

7η ομάδα: Μεγάλη είσοδος

8η ομάδα: Πιστεύω εις ένα Θεόν

9η ομάδα: Επινίκιος ύμνος

10η ομάδα: Τα σα εκ των σων

11η ομάδα: Πάτερ ημών

12η ομάδα: Μετά φόβου Θεού

13η ομάδα (στελεχών): Δι’ ευχών

Το κλίμα ενότητας και αγάπης μεταξύ των κατασκηνωτών, των ομαδαρχών, των στελεχών, των συνεργατών της διακονίας, των πατέρων και φυσικά του αρχηγείου ήταν διάχυτο όλες τις ημέρες που διήρκησε η περίοδος αυτή, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019.

Το πρόγραμμα κύλισε ομαλά αρχίζοντας, όπως πάντα, με την Ακολουθία του Αγιασμού, για να ευλογηθεί η περίοδος, και ήταν γεμάτο ζεστή φιλοξενία, κέφι, γέλιο, ομαδικότητα, συνεργασία, εύγευστο φαγητό, μπάνιο στη θάλασσα, ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα, απονομές, ψυχαγωγία, αλλά και αγιογραφικά μαθήματα, προσευχή, ακολουθίες, εξομολόγηση, Θείες Λειτουργίες και φυσικά τη Θεία Κοινωνία.

Όλες αυτές τις μέρες η κατασκήνωση υποδέχθηκε πολλούς και εκλεκτούς επισκέπτες και γονείς για να δουν από κοντά το έργο που συντελείται εκεί.

Ιδιαίτερη όμως ημέρα ήταν η Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 καθώς είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στην κατασκήνωση τον εμπνευστή και καθοδηγητή όλης αυτής της προσπάθειας,τον Σεβασμιώτατο πατέρα μας κ. Βαρνάβα, ο οποίος εκτός από την πατρική ευλογία και αγάπη του, γέμισε την κατασκήνωση με πλούσια δώρα και γλυκά για όλους τους κατασκηνωτές.

Ξεχωριστή ευλογία, όμως, φέτος ήταν η τοποθέτηση στην είσοδο της κατασκήνωσης, ύστερα από δωρεά μιας ευλαβούς οικογένειας της περιοχής, ενός καινούργιου και καλαίσθητουΠαρεκκλησίου, αφιερωμένο στον Όσιο Παϊσιο τον Αγιορείτη, στο οποίο μάλιστα τελέσαμε πρώτοι μία αρτοκλασία για την υγεία και την πρόοδο των δωρητών, των κατασκηνωτών και των διακονητών της κατασκήνωσης αυτής.

Και του χρόνου!!!!!!!!!!!!!