19 Μαΐου 2019 | Τελευταία Νέα | 757 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με τη συμμετοχή 180 παιδιών μέσα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, επί τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Ερευνας και Καινοτομίας «FIRST® LEGO League Junior» για παιδιά 6 έως 10 ετών, στο Κέντρο Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών – Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος).

Ο φετινός διαγωνισμός, τον οποίο συνδιοργάνωσαν και πάλι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ο Φιλεκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός eduACT, είχε ως θέμα την «Αποστολή στο φεγγάρι». Ως εκ τούτου οι διαφορές ομάδες παρουσίασαν τις κατασκευές και τις προτάσεις τους αντλώντας ιδέες από την εξερεύνηση του διαστήματος και από το ταξίδι στο φεγγάρι.

Την έναρξη του διαγωνισμού κήρυξε ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας για τη νεότητα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην αποστολή της Εκκλησίας να διδάξει την Ανάσταση στους ανθρώπους με στόχο πάντοτε τον ουρανό, αντιπαραβάλλοντας την με τον τρόπο αυτό με το θεμα του διαγωνισμού, δηλαδή την αποστολή στο διάστημα και στο φεγγάρι.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος περιηγήθηκε και ξεναγήθηκε από τους προπονητές και δασκάλους των παιδιών στα τραπέζια παρουσίασης της κάθε ομάδας, όπου άκουσε  με μεγάλη προσοχή τις δημιουργικές ιδέες των παιδιών και συνομίλησε μαζί τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως