15 Οκτωβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1267 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στο Δ’ Διεθνές Συνέδριο, που διοργάνωσε το Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου  για την Ποιμαντική Διακονία στο χώρο της Υγείας, και το οποίο υλοποιήθηκε στη Ρόδο, συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από  Εκκλησιαστικά Στελέχη που υπηρετούν στο Κοινωνικό Έργο της Μητρόπολης, όπως τον π. Γεώργιο Μίλκα και την πρεσβυτέρα του, οι οποίοι προΐστανται των φιλανθρωπικών δράσεων (Συσσίτιο, Ξενώνας-«το Σπίτι των αγγέλων») που διεξάγονται   στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Ευόσμου. Η ομάδα πλαισιώνονταν ,επίσης, από  τους πατέρες Νεκτάριο Κεμετσεντζίδη, Γεώργιο Δημόπουλο, και Νικόλαο Αναστασιάδη-με την πρεσβυτέρα του-  που έχουν αντίστοιχα την ποιμαντική ευθύνη στα Νοσοκομεία Παπανικολάου, Παπαγεωργίου και το Ίδρυμα του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς και την κ. Μαρία Χαραλαμπίδου από το χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και του Ξενώνα «Φιλοξενία» της Μητρόπολης.

Στο Συνέδριο, που φέτος είχε το αποκαλυπτικό θέμα «Αναθερμαίνοντας την ελπίδα» παρουσιάστηκαν εξαιρετικές εισηγήσεις από έγκριτους, καταξιωμένους επιστήμονες, οι οποίοι με τη διεξοδική και περιεκτική διαπραγμάτευση των θεμάτων τους κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των υπέρ 250 μελών του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του οποίου τη Συντονιστική  ευθύνη φέρει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Κοφινάς , πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια. Κατά κοινή ομολογία, οι εργασίες του  συμβάλλουν τα μέγιστα στη λήψη αποφάσεων και στην υιοθέτηση δράσεων που προάγουν αποτελεσματικά την Ποιμαντική Διακονία στο χώρο της Υγείας.

Η αντιπροσωπεία της Μητροπόλεως,με τις άγιες ευχές του Σεβασμιωτάτου κ.Βαρνάβα , επέστρεψε στην ιεραποστολική της βάση «επί πτερύγων ανέμων «.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς τους συμμετέχοντες στο Δ’ Διεθνές Συνέδριο για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας

Τη ευγενεί φροντίδι του Δημοσιογράφου κ.Ν.Μαγγίνα

12 Οκτωβρίου 2017