11 Οκτωβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1484 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στον Ιερό Ναό Αγίων Τριών Ιεραρχών στον Εύοσμο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση για φέτος του Σεμιναρίου Ποιμαντικής. Διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και για φέτος (τρίτη χρονιά που διοργανώνεται) έχει θέμα: «Σύγχρονοι τρόποι και μέθοδοι ποιμαντικής συμπαράστασης στους νοσούντας και τους οικείους τους». Συμμετέχουν περίπου 70 κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Πρώτη εισήγηση ήταν από τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Καλλιακμάνη καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: «Η κατανόηση του ασθενούς ως προϋπόθεση της ποιμαντικής του προσέγγισης».

 Δεύτερη εισήγηση από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Σκρέττα αναπληρωτή καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: «η συσχέτιση της αμαρτίας με την ασθένεια. Ορθόδοξη Θεολογική προσέγγιση».

Ακολούθησε διάλογος σε 4 ομάδες εργασίας και οι ερωτήσεις και τα πορίσματα συζητήθηκαν στην ολομέλεια.

Η συνάντηση τελείωσε με γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες ιερείς, που παρατέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου τη Βασιλειάδα.

Εκ του Ι.Ναού