31 Αυγούστου 2017 | Τελευταία Νέα | 2853 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017,  τα παιδιά της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο αποχαιρέτησαν την όμορφη κατασκήνωση στο Ποσείδι και πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Βασιλίδα των Πόλεων. Με τα μάτια δακρυσμένα και τις «αποσκευές» της καρδιάς υπέρβαρες από τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες .

Μέσα στο διάστημα των έξι ημερών τα Ρωμιόπουλα και τα Κατηχητόπουλα της  Ιεράς Μητροπόλεως έζησαν πολύ δυνατές στιγμές: παιχνίδια κινητικά και γλωσσικά, ψυχαγωγία στο Λούνα Παρκ της Φούρκας , βραδινά στη θάλασσα, τον περίπλου του Θερμαϊκού, ξενάγηση στα Στούντιο της ΕΡΤ 3 και συμμετοχή σε ζωντανή εκπομπή, προσκυνηματική επίσκεψη στις Ιερές Μονές Χορτιάτη και Ορμύλιας ,παρακολούθηση του θέματος «εθισμός στο διαδίκτυο» από το Στρατιωτικό Ψυχίατρο κ. Π. Νταφούλη, επίδειξη de coupage από την κ. Ιωάννα Κουγιουμτζίδου.  

Στο διαγωνισμό απαγγελίας και ανάγνωσης, ο οποίος περιελάμβανε αντιπροσωπευτικά  ποιήματα σταχυολογημένα από τις ποιητικές συλλογές των  Γ. Ρίτσου, Ν.Βρεττάκου, Ο.Ελυτη και της  Κ. Δημουλά,  τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ ενθουσιασμό και παρουσίασαν εξαιρετικές επιδόσεις. Διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν για την σωστή εκφορά λόγου, το σωστό χρωματισμό και επιτονισμό  της φωνής οι Αγάπη Σεβγκή, η Ελισάβετ Μπαρτακτσή, η Σελίνα Τζαρτζάρ και  η Μέλισσα Αναγνωστιδου.

Ενώ, ο Φίλιππος Γεωργίου και ο Δαβίδ Τζαρτζάρ απέδωσαν με καταπληκτική παραστικότητα τη  σκηνή- Ραψωδία Ε της Οδύσσειας- της φιλοξενίας   του Οδυσσέα από  το βασιλιά Αλκίνοο. Πολύ ζωντανά αποτύπωσαν τη σκηνή της συνάντησης του Μικρού Πρίγκιπα με την αλεπού η Αθανασία Γεωργίου και η Ελένη Μπαταρκτσή.

Εντύπωση ιδιαίτερη προκάλεσε η μουσική απόδοση του ποιήματος «Κυκλάμινο», του Γ. Ρίτσου από τη Σεβγκή Αγάπη και τη Μέλισσα Αναγνωστίδου. Ενώ, η Μιχαέλλα Γεωργίου, από την Ίμβρο, κέρδισε το ζωντανό χειροκρότημα όλων  όταν κατάφερε από στήθους να απαγγείλει το «Κυκλάμινο».

Από τα κατηχητικά της Μητρόπολης, στον ίδιο διαγωνισμό απαγγελίας και ανάγνωσης διακρίθηκαν η Κατερίνα Γέρμανλη και η Ευδοξία Κουλίδου.

Εξαιρετικά πρωτότυπη υπήρξε η μελοποιημένη απόδοση του Μικρού Πρίγκιπα από τα παιδιά: Νικολέτα Σταφυλίδου, Μιχαέλλα Νάκου, Μαρία Τσαλταμπάση, Ελένη Ξανθοπούλου, Σεβγκή Αγάπη, Μέλισσα και Μελίνα Αναγνωστίδου, Κατερίνα Γέρμανλη και Μαρία Ψαρρά.

Οι σκηνογραφικές και ενδυματολογικές παρεμβάσεις στην παρουσίαση του Μικρού Πρίγκιπα από τη Θεοπίστη Ψαρρά, τη Μαρία Γέρμανλη, την Ευτυχία Μουσενίκα, τη Δήμητρα Πασχάλη και τη Δέσποινα Χαβτζόγλου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο διαγωνισμό της δημιουργικής γραφής τα παραγόμενα κείμενα υπερέβησαν κάθε προσδοκία. Βραβεύτηκαν οι Φίλιππος Γεωργίου, Κωνσταντίνα Γανάτου και οι Ευδοξία Κουλίδου και Κατερίνα Γέρμανλη.

Αύρα Πατριαρχική έπνευσε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, στην υπαίθρια Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με κατάνυξη στην κατασκήνωση από τον π. Βασιλείο Ιωαννίδη.

Μπορείτε να δείτε εδώ την εκπομπή της ΕΡΤ 3, στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά και τραγούδησαν μελοποιημένη ποίηση Οδυσσέα Ελύτη  http://webtv.ert.gr/ert3/28avg2017-ert3-gr/

Με του βορηά τα κύματα στου Βοσπόρου τα αγιονέρια στέλνουμε τις ευχές μας για γρήγορη αντάμωση !

Εκ του Γραφείου Τύπου