26 Αυγούστου 2017 | Τελευταία Νέα | 3018 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, η κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «φόρεσε τα γιορτινά της» για να υποδεχθεί 21 παιδιά από την Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο. Ο π.Βασίλειος Ιωαννίδης ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Κοντοσκαλίου, ήταν ο εντεταλμένος  από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο να συνοδεύσει τα παιδιά.

Η χαρά συμπληρώθηκε με την παρουσία του κ.Σταύρου Γιωλτζόγλου, Συντονιστή της Εκπαίδευσης των Ομογενειακών Σχολείων στην Κωνσταντινούπολη.

Το μεσημέρι τα παιδιά υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και μελωδικά τραγούδια το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα και την τίμια συνοδεία του.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε τη χαρά και την ευαρέσκεια του για τον ερχομό των Ρωμιόπουλων στην κατασκήνωση, δήλωσε για ακόμα μια φορά την αμετάθετη και σταθερή αφοσίωση της Μητρόπολης στη Μητέρα Εκκλησία και κατέθεσε στο Πατριαρχείο του Γένους ευσεβεστάτως την ολόθερμη επιθυμία του για τη διακονία της Νεότητας της Ομογένειας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε, σε όλα τα παιδιά μαζί με την αρχιερατική του ευχή, έναν υφασμάτινο χειροποίητο  φάκελο και μια Καινή Διαθήκη. Φορτωμένος, όπως πάντα, ο π.Βασίλειος Βύρλιος γέμισε τις αγκαλιές των παιδιών με δώρα και γλυκά.

Στο Ποσείδι της Χαλκιδικής αντάμωσαν τον Αύγουστο του 2017  παιδιά από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και τη Θεσσαλονίκη μέσα στην αγκαλιά της Τοπικής Εκκλησίας κάτω από τη Σκέπη του Πατριαρχείου του Γένους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ