15 Αυγούστου 2017 | Τελευταία Νέα | 2127 προβολές

Δελτίο τύπου

«Τὴ ΙΕ’ τοῦ αὐτοῦ μηνός, μνήμη τῆς πανσέπτου Μεταστάσεως τῆς ὑπερενδόξου Δεσποίνης ἡμῶν καὶ ἀειπαρθένου Μαρίας»

Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης Θεομητορική Εορτής, Τρίτη 15 Αυγούστου  2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ναό,  που έσπευσαν να τιμήσουν τη Μητέρα της Ζωής, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας με ύφος ενθουσιαστικό και χαροποιό, αφού ευχήθηκε σε όλους όσους γιορτάζουν χρόνια πολλά, υπογράμμισε με έμφαση:  ο τάφος  της Υπεραγίας Θεοτόκου γίνεται σκάλα που οδηγεί  στον ουρανό και οι μεσιτείες Της απλανής οδηγός σε τούτη την ανάβαση για όλους τους πιστούς.

Το Ορθόδοξο Γένος χαιρετίζει την Υπεραγία Θεοτόκο και καταφεύγει με εμπιστοσύνη και ελπίδα στη Σκέπη Της, είπε ο Σεβασμιώτατος κατακλείοντας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών, που  μετέλαβε  των Αχράντων Μυστηρίων.  

 

Στο βιβλίο του «η Πρώτη» ο Μητροπολίτης  Αχελώου Ευθύμιος Στύλιος καταθέτει τα εξής:

«ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ»


«…Ο Χριστιανός φεύγει από τον κόσμο αυτό, πλαισιωμένος από τη Στρατευόμενη Εκκλησία ενώ στην αντίπερα όχθη τον υποδέχεται η Θριαμβεύουσα Εκκλησία. Αν η έξοδος ενός απλού μέλους της Εκκλησίας από τον κόσμο τούτο είναι εκκλησιαστικό γεγονός, η Έξοδος της Πρώτης μέσα στην Εκκλησία, της Θεοτόκου, ήταν κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικό γεγονός. Απήχηση της αλήθειας αυτής είναι ο πάνδημος εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η γιορτή αυτή στην Ορθοδοξία αποτελεί ένα δεύτερο Πάσχα…»

 

Εκ του Γραφείου Tύπου