3 Αυγούστου 2017 | Τελευταία Νέα | 1566 προβολές

Δελτίο τύπου

Στην όμορφη κατασκήνωση στο Ποσείδι της Χαλκιδικής  αντάμωσαν την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, δύο ήπειροι ( Αμερική –Ευρώπη )  και δυο  Ορθόδοξες Μητροπόλεις: η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με την Ιερά Μητρόπολη Βοστόνης.

Μέσα σε κλίμα χαράς τα 130 αγόρια του Δημοτικού, τα οποία συμμετέχουν αυτόν τον καιρό στην κατασκήνωση, υπό την αρχηγία του π. Παρασκευά Αδάμ, υποδέχθηκαν την ομάδα των 22 νέων από την Αμερική, την οποία συνόδευαν ο  π. Γεώργιος Μίλκας, ο π.Χρηστος με την πρεσβυτέρα του εξ Αμερικής και ο  κ. Κώστας Σεφερίδης. Της αντιπροσωπείας ηγούνταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστόνης κ. Μεθόδιος.

Μετά τη   δενδροφύτευση του πλατάνου, συμβολική κίνηση της φυτειάς του προγράμματος «Cosmos»  και της αναζωογονητικής δροσιάς που θα βρίσκουν στη σκιά του όσοι θα συμμετέχουν, οι δύο αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Βοστόνης κ. Μεθόδιος , ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου με τη σύζυγο του, οι πατέρες της Μητρόπολης,  μέλη της έντιμης συνοδείας, και όλοι οι κατασκηνωτές κατευθύνθηκαν στην Τραπεζαρία,  όπου παρακολούθησαν ένα όμορφο πρόγραμμα.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας με λόγο ποιητικό και χειμαρρώδη,  αναφέρθηκε στην αρχική σύλληψη της ιδέας του προγράμματος ανταλλαγής Νέων με το όνομα Cosmos  που σημαίνει στολίδι και  στην επιθυμία να καταστεί θεσμός το πρόγραμμα. Κοινή διαπίστωση:  οι νέοι που συμμετείχαν  ήρθαν σε επαφή με  τον ελληνικό πολιτισμό και γεύτηκαν τη χάρη που απορρέει από τα Ορθόδοξα  προσκυνήματα και τα τίμια λείψανα των αγίων. Έγινε πραγματικότητα το «γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος».

Όταν πήρε το λόγο ο Σεβασμιώτατος κ.  Μεθόδιος, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα για την πλουσιόδωρη φιλοξενία, επισφράγισε το λόγο του με την ευχή  να αυξάνονται οι ευκαιρίες συνάντησης μεταξύ των δύο Μητροπόλεων, ολοένα και περισσότεροι νέοι να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και να ωφελούνται.

Εν μέσω θέρει, έκανε την εμφάνιση του ο αγιο–πατήρ Βασίλειος (Βύρλιος) της Μητρόπολης προσφέροντας σε όλους τους κατασκηνωτές, ως ευλογία, ένα βιβλίο, στους δε Αμερικάνους ένα βιβλίο για τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στην αγγλική Γλώσσα. Τα βιβλία πήραν όλα τα παιδιά και τα στελέχη από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου Βοστόνης μαζί με την άγια ευχή του.

Εκ του Γραφείου Τύπου