29 Ιουνίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1238 προβολές

Δελτίο  τύπου

Τιμ θεπτας δδεκα Χριστο φλους,
ρωας νδρας κα θεος τολμ λγειν.
Δ
δεκα εκλεας τριακοστ γερει μστας.

 

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε μεγαλόπρεπα   στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στα Πεύκα.

Τη διακονία του λόγου είχε ο π.Ιερόθεος Τομπούλογλου, ο οποίος με παραστατικότητα και φωτογραφική πιστότητα παρουσίασε  τα χαρίσματα των Αγίων Αποστόλων και τις ηρωικές στιγμές του μαρτυρίου τους.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση και παρότρυνε τους πιστούς να καλλιεργήσουν το ιεραποστολικό φρόνημα, κατά το παράδειγμα των Αγίων Αποστόλων, και να επιδοθούν με ζήλο στη μεταλαμπάδευση της πίστης στις νεότερες γενιές.

 

Ο Συναξαριστής παραδίδει :

Οι Απόστολοι του Χριστού θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής.

Την 30η Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη. Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη.

πολυτκιον

ς δωδεκάπυρσος, λυχνία λαμψαν, ο Δωδεκάριθμοι, Χριστο πόστολοι, Πέτρος κα Παλος σν Λουκ, νδρέας κα ωάννης, Βαρθολομαος Φίλιππος, σν Ματθαίω κα Σίμωνι, Μρκος κα άκωβος, κα Θωμς μακάριος, κα ηγασαν τος πίστει βοώντας χαίρετε Λόγου ο ατόπται. 

Εκ του Γραφείου Τύπου