7 Ιουνίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1084 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Μπουζαίου και Βράντσας του Πατριαρχείου Ρουμανίας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Μπουζαίου και Βράντσας κ. Κυπριανού προκειμένου να παραστεί στις εόρτιες εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντος Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Μπουζαίου. Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα μετέφερε και το απότμημα του Τιμίου Σταυρού που φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις μαζί με τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Maramureșului και Sătmarului κ. Ιουστίνος από τη βόρεια Ρουμανία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν μοναστήρια της περιοχής και ειδικότερα τα μοναστήρια: του Αγίου Θεοδοσίου, Μητροπολίτου Μολδαβίας, στην περιοχή της Βράντσας, του Ciolanu και του Rătești του 16ου αιώνα και.το πρώην μοναστήρι που χτίστηκε από τον ηγεμόνα Constantin Brâncoveanu και λειτουργεί πλέον ως ενορία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον συνέδριο που αφορούσε τη βυζαντινή μουσική, με τη συμμετοχή Ρουμάνων και Ελλήνων καθηγητών, καθώς και μία συναυλία ευρωπαϊκής μουσικής με εκκλησιαστικούς ύμνους του Πάσχα και της Πεντηκοστής, από την ευρωπαϊκή χορωδία του Καθεδρικού Ναού Μπουζαίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως