3 Ιουνίου 2017 | Τελευταία Νέα | 3061 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στο Bahçeşehir Üniversitesi (το 2ο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στην Τουρκία) και στην καλαίσθητη αίθουσα εκδηλώσεών του, που έχει θέα το χιλιοτραγουδισμένο και πολυθρύλητο Βόσπορο, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία, στην οποία συμμετείχε, κατόπιν πρόσκλησης, και η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεώς μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Χορωδία μας εμφανίστηκε πρώτη και απέδωσε με τρόπο εξαιρετικά μελωδικό, δυναμικό και ενθουσιαστικό τραγούδια παραδοσιακά, τα οποία κέρδισαν το παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα των υπέρ πεντακοσίων θεατών, που χειροκροτούσαν όρθιοι επευφημώντας επί έξι λεπτά.

Ακολούθησε η Φοιτητική Χορωδία των Ήχων της Μεσογείου του Bahçeşehir υπό τη διεύθυνση του κ.Ocan Ocalan, η οποία με δεξιοτεχνία και πολυφωνία απέδωσε τραγούδια λαών της Μεσογείου.

Ο κ. Muammer Ketencoğlu , Καλλιτεχνικός Διευθυντής, ευχαρίστησε τη Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» για την άψογη παρουσία της και δήλωσε έκδηλα συγκινημένος «ότι η αποψινή συναυλία υπήρξε μοναδική και αποτελεί την απαρχή μιας στενότερης συνεργασίας».

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, τα μέλη της Χορωδίας παρακάθησαν στο πρόγευμα, το οποίο φιλόφρονα τους πρόσφερε το Πανεπιστήμιο του Bahçeşehir στο Campus του Γαλατά.

Μετά ακολούθησε  η προσκύνηση στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό και η ευλογητική συνάντηση με τον Πατριαρχικό Επίτροπο, Σεβασμιώτατο Καλλιουπόλεως κ.Στέφανο, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια του Πατριαρχείου για την καλλιτεχνική προσφορά της Χορωδίας καθώς και για την προσφορά της στη Νεότητα της Ομογένειας.

Στο ιστορικό Σχολείο, το «Ζωγράφειο Λύκειο», ο Διευθυντής κ. Ι. Δερμιτζόγλου μετά την ξενάγηση εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του πρόσφερε μια τιμητική πλακέτα για το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και ένα μετάλλιο για όλα τα μέλη της Χορωδίας.

Η ανταπόκριση στην πρόσκληση του κ. Μουαμμέρ πλούτισε τη Χορωδία με απαράμιλλης ομορφιάς και συγκίνησης εμπειρίες.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γέρων Δέρκων κ.Απόστολος και ο Υπογραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου π.Ιωακείμ Μπίλης, ο Δρ. Βύρων Ματαράγκας,  Διεθνολόγος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στην Κωνσταντινούπολη κ. Σταύρος Γιωλτζόγλου, καθηγητές του Πανεπιστημίου και πλήθος κόσμου.

Εκ του Γραφείου Τύπου