13 Μαΐου 2017 | Τελευταία Νέα | 1578 προβολές

Δελτίο Τύπου

Τη Βασιλίδα των πόλεων επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας με στελέχη της Μητροπόλεως, την Πέμπτη 11 Μάιου 2017, με σκοπό να υποβάλει τα σέβη του στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο .    Εντός του πλαισίου της επίσκεψης, στο σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την οργάνωση και το χρονικό προσδιορισμό της λειτουργίας της κατασκήνωσης του Πατριαρχείου στην Πρώτη των Πριγκιποννήσων.  

Διέπουσα ιδέα της σύσκεψης κατέστη η πρόταση του Παναγιωτάτου να εκτελεστεί φέτος στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα καλλιέργειας γλωσσικών δεξιοτήτων της Ελληνικής. Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν  τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Ομογένειας (Ζάπειο, Ζωγράφειο, Μεγάλη του Γένους Σχολή και σχολεία της Ίμβρου).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, τα στελέχη και μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» συναντήθηκαν  με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή Muammer Ketencoğlu ο οποίος έχει την φήμη διακεκριμένου μουσικού διεθνούς εμβέλειας σε ένα από τα πιο ισχυρά Πανεπιστήμια της χώρας στο Bahçeşehir Üniversitesi.

Ο κ. Muammer προσκάλεσε τη Χορωδία της Μητροπόλεως να συμμετάσχει σε μεγάλη Μουσική Εκδήλωση, η οποία τοποθετείται στις αρχές Ιουνίου, άμα τη λήξει του Ακαδημαϊκού έτους .

Παρόντες στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στη βεράντα του Πανεπιστημίου με θέα τον αειδίνητο Βόσπορο, ήταν ο Δρ. Βύρων Ματαράγκας,  Διεθνολόγος και Καθηγητής στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο και ο Α΄Αντιπρύτανης .

Η επίσκεψη- προσκύνημα ολοκληρώθηκε στην  Αίθουσα του Θρόνου. Εκεί, ο Πατριάρχης του Γένους, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα για την αγάπη και την αμετάθετη αφοσίωσή του στο Πατριαρχείο, εξέφρασε για πολλοστή φορά την επιθυμία του τούτη η προσφορά στη νεότητα της Πόλης να είναι πολυετής και πολύκαρπος.

Στο τέλος ο Παναγιώτατος παρέθεσε γεύμα, εντός του Πατριαρχείου, στα στελέχη και τα κατευόδωσε προσφέροντας ολοθύμως την Πατριαρχική Του ευχή.

Εκ του Γραφείου Τύπου