21 Απριλίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1866 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων. Το αναστάσιμο κλίμα επέτεινε η Θεομητορική Εορτή, η οποία είλκυσε πλήθος  θεοτοκόφιλων πιστών από όλα τα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στη γιορτή έστρεψε  νοσταλγικά το νού όλων στο κλεινό Φανάρι και στην Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, καθώς η σημερινή μέρα συνδέεται στενά με το θαύμα που συντελέστηκε εκεί και προανάγγειλε την πτώση της Βασιλεύουσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα είναι ιερό χριστιανικό αγίασμα που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη έξω από τη δυτική πύλη της Σηλυβρίας, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα «παλάτια των πηγών», στα οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες παραθέριζαν την άνοιξη. Πήρε την ονομασία του από το τουρκικό όνομα Balık (= ψάρι) και περιλαμβάνει το μοναστήρι, την εκκλησία και το αγίασμα.

Εκ του Γραφείου Τύπου