25 Μαρτίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1554 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 24  Μαρτίου 2017, ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, στο λόγο του, κατάφερε να δονήσει όλες τις χορδές της καρδιάς, καθώς με καταπληκτική μαεστρία συνέθεσε ύμνο για τον εθνοσωτήριο αγώνα της Εκκλησίας στα 500 χρόνια της σκλαβιάς και συνέδεσε άριστα αυτήν την προσφορά με τα σημερινά δεδομένα. Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε το λαό σε «Εθνική αντίσταση», μια αντίσταση που θα τροφοδοτείται από τη χάρη της Εκκλησίας και θα αποσκοπεί στην  ανάπλαση και αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας .

«Τούτο το λόγο θα σάς πω, δεν έχω άλλον κανέναν, μεθύστε με το αθάνατο κρασί του ’21» είπε με ενθουσιασμό, στο τέλος  ο Σεβασμιώτατος ανακαλώντας τους στίχους του Κωστή Παλαμά και συνεγείροντας το λαό του Θεού.

Ο Οικοδεσπότης Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε ενθέρμως το Σεβασμιώτατο κ. Ιουστίνο για την αποδοχή της πρόσκλησης, ευχήθηκε η χάρη και οι  πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου να σκεπάζουν στοργικά όλες τις οικογένειες και την Πατρίδα μας!

Παρόντες ήταν ο κ. Γεώργιος Ορφανός, ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο κ.Στέλιος Παπαθεμελής, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Μπίκος, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Νεκτάριος Κωνσταντέλλος και πλήθος κόσμου.

Ανήμερα της μεγάλης γιορτής του Ευαγγελισμού, ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης κ.Βαρνάβας  ιερούργησε στον ομώνυμο Ναό,  οποίος ήταν υπεπλήρης κόσμου, ενώ κυριαρχούσε το γαλανόλευκο της σημαίας .

Στις 10:30 εψάλη η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, κατά τη διάρκεια της οποίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας το μήνυμα της διπλής γιορτής:

  • τη χαρά της έναρξης του Σχεδίου της Σωτηρίας του ανθρώπου και
  • την ελπίδα και τη δύναμη του αγώνα των ηρώων της ένδοξης Ελληνικής Επανάστασης.

Ο Εθνικός Ύμνος, οι Υψωμένες Σημαίες, τα δακρυσμένα μάτια και οι ενθουσιασμένες ψυχές σφράγισαν την πρωινή λαμπρή σύναξη.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση, ευλογώντας τα εκατοντάδες παιδιά που παρέλασαν.

Το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα ναό τελέστηκε Εσπερινός, Παράκληση στην Παναγία και μια ακόμη Γιορταστική Εκδήλωση στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Κατακόμβη.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου