4 Ιανουαρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1446 προβολές

Δελτίο τύπου

Το άνοιγμα της αυλαίας για τη νέα χρονιά βρήκε τη Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» στο δρόμο για την όμορφη και γραφική Ναύπακτο .

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, χορωδοί και μουσικοί αφίκνυνται στην ηλιόλουστη  Ναύπακτο και ανοίγουν με μελωδικά παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια την -καθιερωμένη για την Τοπική Εκκλησία της Ναυπάκτου  φοιτητική εκδήλωση, στην οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου αναπτύσσει το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα:  «Ο Άγιος Παϊσιος και οι νέοι»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στην εναρκτήρια προσλαλιά του εκφράζει δημόσια και δια πολλών  τις ευχαριστίες του στον «αγαπητό αδελφό Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, για την έλευση της Χορωδίας του στη Ναύπακτο και τη συμμετοχή της στην  Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση» .

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος  παραθέτει δείπνο για τα μέλη της χορωδίας στο παραθαλάσσιο Ξενοδοχείο Nafs και απευθύνει εμπειρικούς λόγους πνευματικής οικοδομής.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017, η Χορωδία οδεύει για το ιστορικό Μοναστήρι των Κομνηνών, με το οποίο τη συνδέει πολύχρονη φιλία. Εκεί, στην Ιερά  Μονή της Παναγίας Βαρνάκοβας, τα μέλη της χορωδίας προσκυνούν τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, παίρνουν την ευχή  της αειθαλούς Γερόντισσας Θεοδοσίας και γίνονται αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες  της διήγησης ενός σύγχρονου θαύματος της Παναγίας.

Μετά από μια μικρή στάση στα γραφικά και ιστορικά Γιάννενα, η Γυναικεία Χορωδία της Μητρόπολης κατάφορτη από αναμνήσεις και όμορφα βιώματα, μέσα σε κλίμα γνήσιας αδελφικής αγάπης, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με τη βεβαιότητα ότι « μείζω τούτων όψεται»…

Εκ του Γραφείου Τύπου

Ακολουθεί η Εκδήλωση στο δικτυακό κανάλι της «Εκκλησιαστικής Παρέμβασης» της Ι.Μ.Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου

και στο τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι Nafpaktia News