28 Δεκεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1657 προβολές

Δελτίο Τύπου

Η Κατακόμβη του Ι.Ν.Ευαγγελισμού Θεοτόκου στον Εύοσμο πλημμύρισε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 από χαρούμενες παιδικές φωνές, από παιχνίδια και εορταστικά δώρα.

Σύμφωνα με την παράδοση τα παιδιά των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πολύ χαριτωμένη γιορτή και να πάρουν δώρα από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα .

Η γιορτή, που ετοίμασαν με έμπνευση και μεράκι οι κατηχήτριες και τα κατηχητόπουλα του Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης άρχισε με τραγούδια που απέδωσε η παιδική χορωδία « Τα αηδονάκια του Θεού». Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έθιμα από όλη την Ελλάδα και να παρακολουθήσουν τη χαριτωμένη ιστορία « Το ασημένιο καμπανάκι των Χριστουγέννων» σε προβολή διαφανειών.

Με χορούς από το Πήλιο, τη Μακεδονία και την Κέρκυρα έκλεισε η γιορτή και ακολούθησε η προσφορά των δώρων στα παιδιά των κληρικών από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στο τέλος παρατέθηκαν πλούσια και γευστικά κεράσματα για όλους τους παρευρισκομένους. Και του χρόνου και εις έτη πολλά.

Εκ του Γραφείου Τύπου