25 Δεκεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1961 προβολές

Δελτίο  τύπου

Θεὸς τὸ τεχθέν, ἡ δὲ Μήτηρ Παρθένος.
Τὶ μεῖζον ἄλλο καινὸν εἶδεν ἡ κτίσις;
Παρθενικὴ Μαρίη Θεὸν εἰκάδι γείνατο πέμπτη.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη .

Στην εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου, την οποία ανέγνωσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, διέπουσα ιδέα ήταν η δύναμη της αγάπης που είναι η μόνη επανάσταση, η οποία δύναται να μεταμορφώσει τον κόσμο και να τον χριστοποιήσει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα και  στεντορεία τη φωνή διετράνωσε, για πολλοστή φορά, ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος: τα Χριστούγεννα  θα νικήσουν στο τέλος.

Για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, αξίζει να σημειωθεί ότι καθιερώθηκε για πρώτη φορά την 25η Δεκεμβρίου του 397 μ.Χ. επί πατριαρχίας Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Κατ’ άλλους, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ιουβενάλιος, χώρισε τις δύο γιορτές των Φώτων και των Χριστουγέννων, οι οποίες παλιότερα γίνονταν την ίδια μέρα, δηλαδή την 6η Ιανουαρίου.

 

Το Γραφείου Τύπου εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά !