6 Νοεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1482 προβολές

Δελτίο  τύπου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια που θύμιζε «χρόνους Βυζαντινούς» τελέστηκε  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Δράμας κ.Παύλου και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Λίγο πριν την έναρξη τέλεσης του Εσπερινού οι Αρχιερείς υποδέχθηκαν τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου από το Νεφ Σεχίρ, του Αγίου Αθανασίου του Κουλακιώτου και του Αγίου Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου, των  οποίων την ιερά Σύναξη εορτάζει η Τοπική Εκκλησία της Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, στο λόγο του, με τρόπο σαφή και αγιοπατερικό επεσήμανε ότι ο Θεός μέσα στους αιώνες καλεί τους πιστούς για την κατάκτηση της υψηλής κορυφής της αγιότητας «άγιοι γίγνεσθε» και αφού προσδιόρισε τη δυναμική της, παρακλητικά επεσήμανε ότι η βίωση της αγιότητας αποτελεί στόχο και συγχρόνως έπαθλο της αγάπης του Θεού στους «δυναμένους αθλείν».

Εκ του Γραφείου Τύπου