22 Οκτωβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1359 προβολές

Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 22  Οκτωβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο στη Σίνδο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα ανακήρυξε τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επίτιμο Δημότη Δήμου Δέλτα. Στη σεμνή και συγχρόνως  βαρυσήμαντη τελετή, ο Δήμαρχος κ. Ε.Φωτόπουλος επέδωσε στον κ. Παυλόπουλο το χρυσό κλειδί της πόλης και μία ξιφολόγχη, η οποία ανήκε σε έναν Οθωμανό στρατιωτικό που την εγκατέλειψε κατά την υποχώρηση του Οθωμανικού Στρατού.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με έναν λόγο μεστό και συγκινησιακά φορτισμένο, υπογράμμισε τον πλούτο της Ελληνικής Ιστορίας και έστειλε ηχηρά μηνύματα στους «παραχαράκτες και κλέφτες της ιστορίας». Ο κ. Πρόεδρος αναφέρθηκε στις ένδοξες σελίδες της Εποποιίας του Ελληνικού στρατού, στην πορεία προς την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις μεγαλειώδεις θυσίες των απλών κατοίκων της Χαλάστρας και της Σίνδου, εκείνες τις ώρες, που κουβαλούσαν πάνω τους αιώνες σκλαβιάς, του  Οκτώβρη του1912.

«Ενωμένοι, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» είπε ο κ. Πρόεδρος». «Δεν θα παραχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από όσα είναι δικά μας» διεμήνυσε στεντορείως σε Ανατολή και Δύση.

Με τη φράση «η Μακεδονία είναι μία και αυτή Ελληνική» σφράγισε το  λόγο του και … ο έχων ώτα ακουέτω…. εντός και εκτός των συνόρων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ Παντελεήμων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Υφυπουργός   κ. Τέρενς Κουίκ, ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας κ. Α.Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φ. Παππάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου .

Εκ του Γραφείου Τύπου