29 Αυγούστου 2016 | Τελευταία Νέα | 2089 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, η όμορφη κατασκήνωση της Μητρόπολης στο Ποσείδι της Χαλκιδικής   άνοιξε φιλόξενα τις  πόρτες της για να υποδεχθεί  135 κυρίες .

Το  όνομα της κατασκήνωσης «Εγώ ειμί το Φώς του κόσμου». Τα ονόματα των ομάδων, αντλημένα από  τον ιστορικό χάρτη των παραλίων της Μικράς Ασίας, ανακαλούσαν στη μνήμη αγαπημένες πατρίδες: Φώκαια, Αλάτσατα, Μενεμένη, Κορδελιό, Σμύρνη, Κουσάντασι, Κιρκιντζές, Έφεσος, Αιβαλί, Πέργαμος.

Το κέφι των κατασκηνωτριών , η ζωντάνια, η καλή διάθεση , το ομαδικό πνεύμα ή άμιλλα στην αλληλοβοήθεια , οικοδόμησαν ένα πανέμορφο τριήμερο.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, προσκεκλημένος από το Σεβασμιώτατο, με την επιτυχημένη ομιλία του   έκανε ανατομία στις συζυγικές σχέσεις και με τρόπο αριστοτεχνικό παρουσίασε, μέσα από κείμενα  πατερικά, τη χρυσή οδό : την υπέρβαση του εαυτού και τη θυσιαστική  αγάπη.

Οι κυρίες επέδειξαν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα και την πρωτότυπη έμπνευσή τους στο 5ο Φεστιβάλ χορού: φαντασμαγορική σκηνική παρουσίαση, παραδοσιακές φορεσιές, δρώμενα, χορευτική χάρη  συνέθεσαν  ένα μοναδικό  καλλιτεχνικό γεγονός.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, η Θεία Λειτουργία, η συμμετοχή στο Μυστήριο της Ζωής και στη συνέχεια το παιδαγωγικό συζητητήριο  πρόσφεραν δυνατή πνευματική τροφοδοσία .

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, ο διαγωνισμός γλυκού, στον οποίο παρουσιάστηκαν καταπληκτικά γλυκά  ενθουσίασε και γλύκανε όλους.

Το αστείο θεατρικό σκέτς  «η Ραδιοσαλάτα» προκάλεσε κύματα χαράς και τρανταχτού γέλιου.

Ιδιαίτερη χαρά προσέδωσε στο Κατασκηνωτικό Τριήμερο η επίσκεψη των 5 κυριών –μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κατασκήνωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Οι κυρίες Μαίρη Αποστολίδου, Κατερίνα Στάνιτς, Ελένη Σιμιτζίογλου, Δανάη Χαριζάνου και Ρίκα Ρομποπούλου με τη ζεστή και χαρούμενη  παρουσία τους έφεραν στην κατασκήνωση δροσιά από την αύρα του Βοσπόρου και κάτι από το φεγγοβόλημα της Αγιάς Σοφιάς .

Το απόγευμα της Κυριακής η ώρα του αποχωρισμού υπήρξε δύσκολη, καθώς χρόνο με το χρόνο οι φιλίες σφυρηλατούνται πιο  ισχυρές. Μόνη παρηγοριά η  Μετακατασκηνωτική Συνάντηση, πρώτα ο Θεός, την Κυριακή  13 Νοεμβρίου 2016. Μέχρι τότε θα ζούμε με τις αναμνήσεις και ……θα ονειρευόμαστε το επόμενο τριήμερο…..

Εκ του Γραφείου Τύπου