15 Ιουλίου 2016 | Πρόσωπα και Εκδηλώσεις | 3219 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, η κατασκήνωση της Παιδόπολης έζησε μια ηγεμονική ευλογία: η Α.Θ.Π. Βαρθολομαίος ο Α΄ συνοδευόμενος από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Ατλάντας κ. Αλέξιο, Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβο, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Ντητρόϊτ κ.Νικόλαο και Σηλυβρίας κ. Μάξιμο και τον εντιμότατο κ. Νικόλαο Μαγγίνα, δημοσιογράφο.

Ο Πατριάρχης του Γένους με τη συνοδεία του αρχικά επισκέφθηκε τα δωμάτια των παιδιών στα οποία οι θεματικές ήταν αφιερωμένες στην πορεία του Πρώτου της Ορθοδοξίας από την Ίμβρο ως τον Οικουμενικό Θρόνο.

Ο Παναγιώτατος και η συνοδεία του έμειναν εντυπωσιασμένοι από την έμπνευση, τη σύλληψη και την καλλιτεχνία των παιδιών, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στη αναπαράσταση της «Ίμβρου» , της «Χάλκης» κλπ.

Στη συνέχεια, στην αυλή της κατασκήνωσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα τραγούδια που είχαν βραβευτεί στο 3ο Φεστιβάλ τραγουδιού της κατασκήνωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη συνέχεια όσα παιδιά προκρίθηκαν κατά τους διαγωνισμούς που προηγήθηκαν είχαν την ευλογία να λάβουν από τα σεπτά χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη τα βραβεία και τα δώρα τους.

Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούσαν το καλύτερα διακοσμημένο δωμάτιο, την καλύτερη κατασκευή ντε κουπάζ, τους νικητές της μπισκοτοχώρας, τους νικητές στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και σκάκι και τους νικητές στο Φεστιβάλ τραγουδιού.

Στο τέλος, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Ά εκδήλωσε την ευαρέσκειά του για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην κατασκήνωση του Πατριαρχείου από τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, καθώς επίσης εξέφρασε και τις ευχαριστίες του στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, γιατί με την αποστολή των στελεχών του στηρίζει το έργο της Μητρός Εκκλησίας στον τομέα της νεότητας.

Ο Παναγιώτατος και η συνοδεία του αποχώρησαν, ενώ τα παιδιά τους κατευόδωναν με τραγούδια ενθουσιαστικά και χαρούμενα.

Εκ του Γραφείου Τύπου