22 Μαΐου 2016 | Τελευταία Νέα | 2258 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με αρχοντική κατάνυξη και ταπεινή λαμπρότητα εορτάστηκε με την Χάρι του Θεού και φέτος η Πανήγυρις των αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και ισαποστόλων, Κωνσταντίνου & Ελένης, στην ομώνυμη ενορία της Μητροπόλεως, στην Ηλιούπολη. Η λιτανεία της εικόνος, το εσπέρας της Παραμονής, έγινε εντός του Ιερού Ναού – λόγω της βροχής – με την μουσική συνοδεία της μπάντας της αστυνομίας. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ. Βαρνάβας, ενώ κήρυξε τον θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης, π. Κωνσταντίνος Φουντουκίδης. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης χειροθέτησε αναγνώστες πέντε παιδιά, που διακονούν το αναλόγιο και σπουδάζουν την εκκλησιαστική μουσική.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας, ενώ συλλειτούργησαν μαζί με τους ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεώς μας και δύο Σέρβοι προσκεκλημένοι πατέρες, ο πατήρ Μιχαήλ, ηγούμενος της Μονής των Αρχαγγέλων στο Κόσοβο, και ο πατήρ Αλέξανδρος. Με τον τρόπο αυτό και καθώς αποδόθηκαν λειτουργικοί ύμνοι στην ελληνική, την σερβική και την αραβική γλώσσα, μπορούμε να πούμε ότι προσέλαβε η Πανήγυρις και μία Διορθόδοξη έκφραση.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της Πανηγύρεως, τους ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τις κυρίες του Φιλοπτώχου, τα μέλη της Ενοριακής Νεανικής Εστίας, τους Ιεροψάλτες και τους Ιερόπαιδες αλλά και το 4ο και 6ο  Δημοτικά Σχολεία Σταυρούπολης, που λάμπρυναν την Πανήγυρη με την παράσταση των «σημαιών». Τέλος, ευχαρίστησε θερμά και τις «διακόνισσες» της αγάπης, τις εθελόντριες κυρίες, που συμμετέχουν αόκνως καθημερινά στην προετοιμασία του συσσιτίου για εκατόν ενενήντα σιτιζόμενους.

Εκ του ιερού Ναού