20 Μαΐου 2016 | Τελευταία Νέα | 1387 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, ο Πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  επισκέφθηκε τις Κοινωνικές Δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Στις 12.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας υποδέχτηκε τον κύριο Μητσοτάκη στο Επισκοπείο. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την αποδοχή της πρότασής του να επισκεφθεί τους χώρους της Μητρόπολης, στους οποίους διακονείται ο ανθρώπινος πόνος και διασφαλίζεται η πληγωμένη ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε τον Πρόεδρο στις Κοινωνικές Δομές της Μητρόπολης  που στεγάζονται επί της οδού Λαγκαδά 53: το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Αγάπη», την Τράπεζα Ρουχισμού «ο Χιτών», το Κοινωνικό Ιατρείο «Υγεία», το Κοινωνικό Φαρμακείο και  το Συσσίτιο του Αγίου Νικολάου.  Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε εντυπωσιασμένος από  την πληθώρα των εθελοντών, την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους  αναξιοπαθούντες, από την οργάνωση, το εύρος της προσφοράς, τους πολλούς αποδέκτες.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας  και ο Πρόεδρος   της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκαν  το ιστορικό Συσσίτιο των Αγίων Πάντων, στο οποίο οι σιτιζόμενοι εγγίζουν τους 500,  περιηγήθηκαν, επίσης,  στις αίθουσες διδασκαλίας, στις οποίες παραδίδονται δωρεάν μαθήματα από εθελοντές καθηγητές σε άπορους μαθητές.

Ο Ναός του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο ήταν ο τελευταίος σταθμός. Εκεί, οι Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν τον κ. Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος, αφού προσκύνησε στον Ιερό Ναό,  ξεναγήθηκε στους χώρους του Συσσιτίου και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην ανέγερση της  Εστίας Παπαγεωργίου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κυριάκος  Μητσοτάκης αναχώρησε  έκδηλα εντυπωσιασμένος από το  πολυδιάστατα επιτελούμενο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας .

Εκ του Γραφείου Τύπου