28 Απριλίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1975 προβολές

Δελτίο  Τύπου

Τη Μεγάλη Τετάρτη , 27 Απριλίου 2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  κ. Βαρνάβας ανακαλώντας τη σκηνή που καταγράφεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, κατά την οποία «ο Κύριος λεντίω ζωννύμενος μαθητών πόδας ένιψε», προέβη στη συμβολική νίψη των ποδών των κληρικών που τον πλαισίωναν και που, συγχρόνως,  «υποκρίθηκαν» τις προσωπικότητες των μαθητών του Κυρίου.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας τόνισε την αξία της προσευχής με παραδείγματα μέσα από τη διδαχή του Αγίου Γέροντος Παϊσίου.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας, οι Βουλευτές κ. Γ. Ορφανός, κ. Σ. Καλαφάτης και κ. Κ. Γκιουλέκας, οι Δήμαρχοι Νεάπολης –Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων- Μενεμένης κ. Λ. Κυρίζογλου και Ευόσμου- Κορδελιού κ. Π. Σούλας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα και πλήθος πιστών που συνέρρευσε, για να αναβιώσει την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Υπερώου της Ιερουσαλήμ.

Εκ του Γραφείου Τύπου