29 Ιανουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1119 προβολές
Δελτίο Τύπου
Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για το νέο έτος.
Στην σύναξη αυτή συμμετείχαν, εκτός από τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, και οι αντιαιρετικές επιτροπές κάθε ενορίας που απαρτίζονται από έναν υπεύθυνο ιερέα και δύο λαϊκά μέλη.
Ομιλητής στην σύναξη αυτή ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Γεωργόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής επί θεμάτων αιρέσεων του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Αποκρυφισμός και σύγχρονη Αγγελολογία».
Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγηση του πατρός Βασιλείου, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με εύστοχες ερωτήσεις και απορίες από τους παρόντες πατέρες και τους λαϊκούς.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για τη διακονία του λόγου, γνωστοποίησε στο κοινό τα πεπραγμένα της Ιεράς Μητροπόλεως τους δύο τελευταίους μήνες, τις μελλοντικές εκδηλώσεις και ειδικότερα διοικητικά θέματα.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα με την ευκαιρία του νέου έτους, ευχήθηκε σε όλους καλή, ευλογημένη, δημιουργική και πνευματικά καρποφόρα χρονιά και μοίρασε σε όλους την ευλογημένη βασιλόπιτα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως