27 Ιανουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1122 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στο Νοσοκομείο »Παπαγεωργίου» βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος , μετά από πρόσκληση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας.  Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με σεβασμό στο πρόσωπο του κο. Νικολάου Παπαγεωργίου , Προέδρου του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και επίτιμου Προέδρου του Νοσοκομείου, και της οικογένειας του.

» Ευγνωμονώ τον κο. Παπαγεωργίου» είπε χαρακτηριστικά » γιατί χάρη στην αγάπη του για τον συνάνθρωπο έγινε  το Νοσοκομείο μας, ένα Νοσοκομείο πρότυπο για την πατρίδα μας.  Είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στην γενιά των μεγάλων ευεργετών του Γένους μας, μιας γενιάς που δεν υπάρχει πια καθώς ο καθένας από εμάς διεκδικεί τα δικά του κεκτημένα δικαιώματα και δεν μπορεί να απελευθερωθεί από αυτά και να δοθεί ολοκληρωτικά στον συνάνθρωπο του. »

Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγινε ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε καθώς επίσης τιμήθηκαν απελθόντες γιατροί αλλά και εργαζόμενοι που διακρίθηκαν για το έργο τους στις δύσκολες μέρες που περνάει η Χώρα και το Νοσοκομείο.

***

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Διαβατά , βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος για να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Γυμνασίου Διαβατών, μετά από πρόσκληση του  Συλλόγου των Καθηγητών και των Γονέων του σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό από τα παιδιά στο κατάμεστο αλλά και συνάμα παγωμένο γυμναστήριο-αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.  Απευθυνόμενος προς τα παιδιά είπε χαρακτηριστικά: »  Μπορεί η αίθουσα αυτή να είναι παγωμένη λόγο τον προβλημάτων του σχολείου αλλά καίει από τη ζεστασιά της καρδιάς σας , από την αγάπη που ξεχειλίζει από τα μάτια σας για το σχολείο. Μη φοβάστε, όσο και να θέλουν να σας παγώσουν την καρδιά δεν θα τα καταφέρουν γιατί εσείς είστε η φωτιά του τόπου μας, η φωτιά μέσα από την οποία θα ξαναγεννηθεί και θα ξαναζεσταθεί αυτός ο τόπος. »

 ***

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τον αγιασμό και ευλόγησε την βασιλόπιτα, με την έναρξη του νέου έτους, στον μεγάλο καλλικρατικό Δήμο Δέλτα και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό κέντρο στην έδρα του δήμου, στη Σίνδο.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι σύμβουλοι.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά, παρόλο που φαίνεται δύσκολη, να είναι δημιουργική και καρποφόρα για το καλό του λαού του Θεού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως