20 Απριλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2874 προβολές

Δελτίο Τύπου
Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Χορτιάτη,στην οποία εόρταζε η Παναγία η Χορταΐτισσα, της οποίας εφέστια Εικόνα κοσμεί το Μοναστήρι.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και πλειάδα ιερέων λιτάνευσαν την ιερά εικόνα, κατά το αγιορείτικο τυπικό, ενώ πλήθος πιστών συνόδευαν την ιερά πομπή .
Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, στην ομιλία του επικεντρωμένος στο γεγονός της συνάντησης του Αναστημένου Χριστού με τον Απόστολο Θωμά, τόνισε την αλλαγή στην ποιότητα της σχέσης μεταξύ ανθρώπου και Θεού, η οποία συντελέστηκε μετά την Ανάσταση: η εποχή των εντολών παρήλθε .Ο άνθρωπος μπορεί να προσεγγίζει με θάρρος το Θεό και να μεταλαμβάνει της Χάριτος και των δωρεών Του .
Την Πανήγυρη λάμπρυνε ο χορός των ψαλτών , με προεστώτα τον κ. Γ. Χασανίδη . Οι ιερές υμνωδίες προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίες αποδόθηκαν με τρόπο αριστοτεχνικό και μυσταγωγικό, εύφραναν τις ψυχές των πιστών και πυροδότησαν την αναστάσιμη χαρά .
Εκ του Γραφείου Τύπου