3 Ιουνίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1770 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έληξε με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Κατασκηνώσεων που οργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2017 στις ορεινές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ευλογημένο Καταφύγιο “Άξιον Εστί”» στο πανέμορφο χωριό Μακρυνίτσα Σιδηροκάστρου.

Το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαΐου τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κηρύττοντας την έναρξη του Συνεδρίου με φωτισμένα λόγια σχετικά με την αξία της Εκκλησιαστικής Κατασκηνωτικής Ζωής.  Αμέσως μετά, χαιρετισμό απηύθυναν ο ποιμενάρχης της περιοχής, Μητροπολίτης  Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο Δήμαρχος Σιντικής (Σιδηροκάστρου) κ. Δομουχτσίδης Φώτιος και ο φιλοξενών Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Η κεντρική ομιλία με θέμα:  «Η Κατασκήνωση πρόκληση και ανανέωση της ποιμαντικής μας», έγινε από τον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. π. Βασίλειο Καλλιακμάνη. Ακολούθησε δείπνο, με μουσικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, στο οποίο παρακάθισαν περίπου διακόσιοι σύνεδροι και φιλοξενούμενοι.

Τις επόμενες δύο ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη, εισηγήσεις όπως:  «Αγωγή και Κατήχηση στην Κατασκήνωση», «Διαχείριση Κρίσεων», «Ηγεσία – Ομαδικότητα», «Ψυχαγωγία», «Γονείς και Κατασκήνωση», «Κατασκήνωση μετά την Κατασκήνωση», «η Επιλογή Στελεχών», «Πρώτες Βοήθειες», «Εκπαιδευτική Ρομποτική» από εκλεκτούς εισηγητές έδωσαν αφορμή για γόνιμες συζητήσεις και καρποφόρο προβληματισμό.  Παράλληλα, οι απογευματινές επισκέψεις στο Μοναστήρι του Ακριτοχωρίου και στην λίμνη Κερκίνη ενθουσίασαν τους συνέδρους.

Η ομορφιά της φύσης, οι προσεγμένες εγκαταστάσεις, προπάντων όμως η ζεστή αγκαλιά φιλοξενίας ενθουσίασαν τους 130 συνέδρους από 50 περίπου Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου να φεύγουν με τις άριστες των εντυπώσεων.  Όλοι ανανεώσαν το ραντεβού τους για του χρόνου ευχόμενοι το Πανελλήνιο Κατασκηνωτικό Συνέδριο να γίνει θεσμός.