Καλώς ήλθατε!

Η προσωπική σχέση και κοινωνία με το λαό του Θεού είναι αναντικατάστατη. Γι’ αυτό κι ο επίσκοπος καλλιεργεί αυτή τη ζωντανή σχέση ευρισκόμενος πάντοτε στις εκκλησιές, στα μοναστήρια, στις μυστηριακές τελετές, στις εκδηλώσεις των ενοριών, των Δήμων, των σχολείων, των συλλόγων και όλων των φορέων της περιοχής μας. Ιδιαίτερα στους θυμωμένους καιρούς μας, που με την θέλησή μας κλειστήκαμε στην φυλακή του εγώ, που πλήθυνε η ανομία και «εψύγη  η αγάπη των πολλών», που θεωρήσαμε ότι η ευτυχία είναι συνάρτηση του πλούτου και μόνον, η αληθινή επικοινωνία έγινε ανάγκη.
Πάψαμε να μιλάμε, να επικοινωνούμε, να ανταμώνουμε. Γινόμαστε άθελά μας μίζεροι και κυρίως δεν μοιράζουμε και δεν μοιραζόμαστε την αλήθεια που σώζει.

Στον σύγχρονο κόσμο, τον πολύβουο και θορυβώδη, η τεχνολογία μας έδωσε το Διαδίκτυο, πύλη επικοινωνίας προσώπων, αφορμή εξόδου από την απομόνωσή μας, ίσως ευκαιρία να φθάσουμε στην ζωντανή προσωπική επικοινωνία, που είναι η κοινωνία των προσώπων. Και λέω ίσως, διότι το ίδιο πράγμα που είναι καταρχήν ευλογία, μπορεί με την κατάχρηση να γίνει κατάρα. Ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος να χαθεί κάποιος στο Διαδίκτυο. Να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις επικοινωνίας και στην ουσία να μένει ακοινώνητος και φοβερά μόνος.

Στον χώρο της Εκκλησίας καλλιεργούνται οι διαπροσωπικές σχέσεις, προάγεται η κοινωνικότητα και ο άνθρωπος καλείται να ανταμώσει τον Θεό, τους αγίους και τον πλησίον. Κι αυτό το αντάμωμα συντελείται μυστηριακά στη Θεία Λειτουργία με τη φυσική μας παρουσία.

Ωστόσο, μπορεί και το Διαδίκτυο, εάν το χρησιμοποιούμε σωστά, να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τις ζωντανές ευκαιρίες συνάντησης της επαρχίας και των ενοριών μας.

Ως οικοδεσπότης της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σας υποδέχομαι με χαρά, τιμή και αγάπη στο χώρο αυτό, που μπορεί να γίνει σημείο συνάντησης και γνωριμίας. Αυτό εξαρτάται από τη διάθεση του κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας  μας.

Η δική μας διάθεση θα είναι πάντοτε φιλόξενη, ανεπιτήδευτη, ανοικτή και σε συμφωνία με τους αποστολικούς λόγους «έργον ποίησον ευαγγελιστού, την διακονίαν σου πληροφόρησον» (Β΄Τιμ.4,5).

Ο Μητροπολίτης,
Ο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
Βαρνάβας


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Χοροστασίες και Θείες Λειτουργίες

 Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα.

 

Παρασκευή 5/8:  (7:00 μμ)

 Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορδελιού.

Σάββατο 6/8 (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος) : (7:30 πμ)

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη

Κυριακή 7/8: (7:30 πμ)

  • Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας: Θεία Λειτουργία Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Σίνδου
  • Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Αθηναγόρας: Θεία Λειτουργία Ι. Καθεδρικού  Ν. Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Δευτέρα 8/8: (7:00 μμ)

Παράκληση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Ανδρέα Πενταλόφου

Τρίτη 9/8: (7:30 μμ)

Παράκληση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου

Τετάρτη 10/8: (7:00 μμ)

Παράκληση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεύκων

Παρασκευή 12/8 έως Τρίτη 16/8 :

Ο Σεβασμιώτατος θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας

Εκ του Γραφείου Τύπου