22 Δεκεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1551 προβολές

Δελτίο τύπου

Στην κεντρική αίθουσα «Σωκράτης Καραντινός»» της Μονής Λαζαριστών παρουσιάστηκε, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, μια άμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση . Η εκδήλωση υπήρξε καρπός της συνεργασίας της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως , του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και του Κρατικού Θεάτρου.

Με τον τίτλο « Φως εκ Φωτός» η γιορτή κατέγραψε, μέσα από τη μουσική και τον παραδοσιακό χορό, τη Γέννηση του Αληθινού Φωτός , του Χριστού , την Περιτομή και τα άγια Θεοφάνεια Του .

Συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ωδείου του Δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης με την Πολυφωνική Χορωδία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, , η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», η Βυζαντινή Χορωδία το «Ηδύμελον» και το χορευτικό Συγκρότημα του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

Στο τέλος, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά απένειμε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη προσφορά του στο έργο του πολιτισμού των Δυτικών Συνοικιών.

Εκ του Γραφείου Τύπου