21 Δεκεμβρίου 2015 | | 1859 προβολές

Δελτίο Τύπου

Σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2015, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, στην Κατακόμβη του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ηλιουπόλεως, παρουσιάστηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των Κατηχητικών της Ενορίας. Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρούπολης, κυρία Γεωργία Κωνσταντινίδου, καθώς επίσης και πλήθος ενοριτών και ενοριτισσών, που ήλθαν να χαρούν τα παιδιά της ενορίας. Ο Σεβασμιώτατος στον εόρτιο χαιρετισμό του, ευλόγησε με λόγους πατρικής αγάπης του τα παιδιά και τον λαό της ενορίας, συνεχάρη τους συντελεστές και τεκμηρίωσε θεολογικά την σπουδαιότητα της εορτής των Χριστουγέννων. Στην γιορτή απήγγειλαν ποιήματα εβδομήντα παιδιά από τα Τμήματα της Προσχολικής ηλικίας και του Δημοτικού, ενώ τα κορίτσια του Γυμνασίου παρουσίασαν την θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα της κυρίας Νικολέττας», η οποία συγκίνησε βαθειά τον μητροπολίτη και τους θεατές. Επίσης, η παιδική ενοριακή χορωδία παρουσίασε όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο τέλος της γιορτής ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλα τα παιδιά όμορφα και πλούσια δώρα.

Την γιορτή επιμελήθηκε η Μαρία Γιάντσιου σε συνεργασία με όλους τους Κατηχητές, τις Κατηχήτριες και τα Στελέχη της Ενοριακής Νεανικής Εστίας. Εάν θα θέλαμε κλείνοντας να συνοψίσουμε σε μία φράση το νόημα της γιορτής, αυτό δεν είναι άλλο από το πνεύμα της αγάπης, της συγχώρεσης, της ταπείνωσης και της συνεργασίας, προπάντων, όμως, η προτροπή να ζήσουμε Χριστούγεννα με τον Χριστό!

Εκ του Ιερού Ναού

***********************************************************************************************

Δελτίο Τύπου

«Σκλαβωμένα Χριστούγεννα» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που οργάνωσε και παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία η Ενοριακή Νεανική Εστία της Αναστάσεως του Κυρίου ,την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015,στο κατάμεστο θέατρο «Αλέξης Μινωτής.

Τα παιδιά των κατηχητικών, υπό την καθοδήγηση του π. Κωνσταντίνου Χατζηαγγελίδη και της πρεσβυτέρας Αθηνάς Χατζηαγγελίδη, κατάφεραν να αποδώσουν με πιστότητα τον εορτασμό των Χριστουγέννων την περίοδο της τουρκοκρατίας και να προκαλέσουν συγκίνηση και ενθουσιασμό  μέσα από τα δρώμενα , τους λεβέντικους χορούς και τα τραγούδια τους .

Εκ του Γραφείου Τύπου