17 Δεκεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1352 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Κριμαίας στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο,το 424, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως Βαρνάβας, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 .

Μέσα σε κλίμα μυσταγωγικό και ενώ έψαλλαν κατανυκτικότατα οι σπουδαστές της Σ.Σ.Α.Σ, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την είσοδο του Κυρίου στην ιστορία του κόσμου, για την ενανθρώπιση Του και την ομοίωση Του με τον άνθρωπο. Η ταπείνωση αποτελεί το ήθος του Θεού και μόνον οι ταπεινοί αξιώνονται να υποδεχθούν το Θεό και να τον φιλοξενήσουν. Αυτό είναι το διαχρονικό μήνυμα των Χριστουγέννων, τόνισε ο Σεβασμιώτατος .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από το Διευθυντή του Νοσοκομείου κύριο Τσελεντάκη και τη Γυναικεία  Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» επισκέφθηκαν τον Παιδικό Σταθμό του Νοσοκομείου και παρακολούθησαν τη γιορτή των παιδιών.

Στη συνέχεια, ενώ η Χορωδία, μέσα από τα παραδοσιακά κάλαντα και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, διαμηνούσε το χαρμόσυνο νέο της έλευσης του Χριστού στους ασθενείς και στους συνοδούς τους, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε σε όλους πατρικά και παραμυθητικά αναμνηστικά δώρα και την άγια ευχή του.

Ο  κ.Τσελεντάκης, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, για την προσφορά της Χορωδίας πρόσφερε μια αναμνηστική πλακέτα ,η οποία έγινε αποδεκτή με συγκίνηση και ευχαριστίες.

Εκ του Γραφείου Τύπου