29 Δεκεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 883 προβολές

Δελτίο Τύπου

 

Μια «κατασκήνωση  χειμερινή» έζησαν   τα κορίτσια του Μέσου και του  Ανώτερου Κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης στον Ξενώνα «Φιλοξενία» της Μητροπόλεως.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018,  δεκαέξι κορίτσια της κατηχητικής συντροφιάς της  Α’ Γυμνασίου αφίχθηκαν στον πανέμορφο Ξενώνα «Φιλοξενία» της Μητροπόλεως  στην Εξοχή του Ασβεστοχωρίου ,ενώ την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου,  έντεκα κορίτσια από τις συντροφιές των κατηχητικών Λυκείου έκαναν, μετά χορδών και οργάνων, δυναμικά   την εμφάνισή τους. Πέντε κατηχήτριες συνόδευσαν τα παιδιά  στη «χειμερινή κατασκήνωση».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον πιο γλυκό τρόπο, αφού τις νεαρές «κατασκηνώτριες» περίμεναν ζεστή σοκολάτα και χειροποίητο κέικ. Μετά το κέρασμα, μέσα στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο Ξενώνα, ακολούθησε παιχνίδι, τραγούδι και κουβέντα.

Το δείπνο υπήρξε ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς όλα τα νοστιμότατα  εδέσματα τα παρασκεύασαν με πολύ μεράκι και αγάπη οι μητέρες   των  «κατασκηνωτριών».  

Μετά το απόδειπνο, όλες μαζί, κατηχήτριες και κατηχητόπουλα, παρακολούθησαν τις ταινίες: «τα Χριστούγεννα του Άρθουρ» και «τα Ουράνια Μηνύματα».

Η επόμενη ημέρα, ξεκίνησε με προσευχή και ένα αριστοκρατικό πεντάστερο πρωινό. Στη συνέχεια, τα κορίτσια επιδόθηκαν στην κατασκευή ενός σελιδοδείκτη με χριστουγεννιάτικη θεματική με σκοπό να τον προσφέρουν στις μητέρες τους ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης.  

Το διαδραστικό «Παιχνίδι Παρατηρητικότητας»  χάρισε στιγμές ανεπανάληπτου γέλιου, ενώ συγχρόνως έδωσε την ευκαιρία  να αποτιμηθεί η δύναμη παρατηρητικότητας των αντίπαλων  ομάδων.

« Η χειμερινή κατασκήνωση» έκλεισε με ένα περιεκτικό αφιέρωμα στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη.   

Οι κατασκηνώτριες μαζί με την ευγνωμοσύνη τους κατέθεσαν αμέσως στο Σεβασμιώτατο κ. Βαρνάβα το  αίτημά τους να δώσει την άγια ευχή του για την πραγματοποίηση ενός διημέρου στον Ξενώνα  και την άνοιξη… Και ερεί πας ο λαός  γένοιτο!… 

Εκ του Γραφείου Τύπου