24 Ιανουαρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1239 προβολές

Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, η αγκαλιά της Μητρόπολής μας άνοιξε φιλόστοργα, για να υποδεχθεί δέκα παιδιά –μαθητές των Ομογενειακών σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροδιάκονος π.Γρηγόριος Φραγκάκης, Υπογραμματεύς του Οικουμενικού Θρόνου,  ηγείτο της αποστολής των παιδιών, τα οποία φοιτούν  στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης  και στο Γυμνάσιο της  Ίμβρου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η παραμονή και η φιλοξενία των παιδιών πραγματοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος, το οποίο εκπονήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη Μητρόπολή μας   και τελεί υπό την ευλογία της Α.Θ.Π.  του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Τα παιδιά φιλοξενούνται στον Ξενώνα «Φιλοξενία» της Μητροπόλεως  και απολαμβάνουν, όπως και τα ίδια ομολογούν,  τη θαλπωρή και τη ζεστασιά οικογενειακού κλίματος.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, το πρωί, οι μικροί εκλεκτοί φιλοξενούμενοι εκκλησιάστηκαν στον Άγιο Γεώργιο Ελευθερίων, ενώ την Κυριακή το απόγευμα επισκέφτηκαν το Γυναικείο Μοναστήρι της Παναγίας της Χορταΐτισσας και προσκύνησαν τη θαυματουργή Εικόνα  από τα χρόνια των Παλαιολόγων.

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, ξεναγήθηκαν στο Λευκό Πύργο και στη συνέχεια  απήλαυσαν την πολιτιστική διαδρομή, προσεγγίζοντας τα πιο λαμπρά από τα αξιοθέατα της πόλης που χρονολογούνται    στη Βυζαντινή  και τη Ρωμαϊκή εποχή.

Στη Μονή των Λαζαριστών, βρέθηκαν τα παιδιά, τη Δευτέρα το βράδυ, όπου όχι μόνο παρακολούθησαν, αλλά και συμμετείχαν, με εξαιρετική επιτυχία, στο 6ο Φεστιβάλ Νεότητας της Μητρόπολης.

Την  Τρίτη  23 Ιανουαρίου, τα Ρωμιόπουλα της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου κάθισαν στα θρανία ανάμεσα στους μαθητές του Β1 τμήματος του 4ου Γυμνασίου Νεάπολης. Εκεί, παρακολούθησαν με εξαιρετική προσήλωση το μάθημα της Ιλιάδας, πήραν μέρος στις ομάδες εργασίας που συγκροτήθηκαν και επεξεργάστηκαν με επιτυχία τα φύλλα εργασίας που τους δόθηκαν.

Το απόγευμα της Τρίτης, επισκέφτηκαν την ιστορική και αγιοτόκο Όσσα, προσκύνησαν τα λείψανα της Αγίας  Κυράννας  και παρακάθισαν σε γεύμα, που τούς πρόσφερε πλουσιοπάροχα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεντίνης  Λιτής και Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Το πρόγραμμα της φιλοξενίας συνεχίζεται και μαζί του…. οι εκπλήξεις, που η αγάπη του Θεού ετοίμασε !…..   

Εκ του Γραφείου Τύπου