29 Αυγούστου 2018 | Τελευταία Νέα | 2274 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, το Πρόγραμμα Φιλοξενίας, το οποίο εκπονείται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, παιδιά της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη και από την Ίμβρο, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

 Το Πρόγραμμα « Φιλοξενίας», το οποίο είχε διάρκεια επτά ημέρες, περιελάμβανε ένα πλήθος δραστηριοτήτων μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, όπως:  τον περίπλου του Αγίου Όρους συνδυασμένο με την προσκύνηση ιερών λειψάνων από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος, την  ξενάγηση  στα Στούντιο του Τηλεοπτικού Σταθμού 4Ε και τη συμμετοχή, μάλιστα,  στην εκπομπή «Παιχνιδοπαγίδες», την «ψυχαγωγική εξόρμηση»  στα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια  και στα παιχνίδια του Λούνα Παρκ της Φούρκας, τη  βόλτα στο Λευκό Πύργο, το  μεσημεριανό γεύμα στην Ιερά Μονή του Χορτιάτη, την  εκμάθηση της τεχνικής decoupage από την κ. Ιωάννα Κουγιουμτζίδου, το  βραδινό φαγητό στη θάλασσα, την παρακολούθηση κινηματογραφικών ταινιών, τα ομαδοσυνεργατικά απογευματινά παιχνίδια που ξεχώριζαν για την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητά τους.

 Για τη βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων και  τη διεύρυνση της ελληνομάθειας, κατά τη διάρκεια  της φιλοξενίας, τα Ρωμιόπουλα πήραν μέρος σε παιχνίδια και δραστηριότητες  που ανακαλούσαν την κατακτημένη γνώση και παρήγαγαν νέα.

Επιστέγασμα όλων των αγαθών υπήρξε η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και η συμμετοχή στο κοινό Ποτήριο της ζωής. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο λειτουργός π. Παρασκευάς, μίλησε στα παιδιά για τη δύναμη της Θείας Χάριτος, η οποία αναπληροί τα ελλείποντα και ισχυροποιεί τα ασθενή.

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πρόγραμμα της Φιλοξενίας συμμετείχαν επίσης  25 παιδιά από τα Κατηχητικά του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Πολίχνης και δυο παιδιά από τον Ι.Ν. Αγ. Λουκά Σταυρούπολης.

            Με τις ευχές της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, το πρόγραμμα εκτυλίχθηκε μέσα σε κλίμα αρμονικής συνεργασίας, πολλής χαράς και δυνατού ενθουσιασμού.

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα των ημερών, υπήρξε η επίσκεψη στην κατασκήνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βοστώνης κ. Μεθοδίου, ο οποίος πραγματικά ενθουσιάστηκε από την εικόνα των παιδιών και το μελωδικό και ζωντανό τραγούδι τους, και, αφού τους έδωσε τις πατρικές ευχές του, τους κάλεσε όλους μαζί στη Βοστώνη.

Τα παιδιά αποχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας για τη Συμβασιλεύουσα, αφού έλαβαν τις ευχές και τις ορατές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα, ο οποίος δεν τους ευχήθηκε μόνον καλό ταξίδι, αλλά και ταχεία καλή αντάμωση.

Ο αποχωρισμός διεξήχθηκε μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, κρυφών και φανερών δακρύων, αφού μέσα σ’ αυτό το επταήμερο οι παιδικές καρδιές αντάμωσαν με απλότητα και  σφυρηλάτησαν καινούργιες φιλίες. Τον πόνο του αποχωρισμού γλύκανε η προσδοκία της συνάντησης τον Ιανουάριο του 2019, πρώτα ο Θεός, στον Ξενώνα της Μητροπόλεως.

Παιδιά της Ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο, καθώς και παιδιά από τη Μητρόπολη, έδωσαν αμοιβαίους όρκους πιστότητας και φιλίας. « Άλλωστε με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα, την αλήθεια δεν τη βλέπουν τα μάτια» …

Εκ του Γραφείου Τύπου