24 Φεβρουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1805 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Β΄ Κυριακή του Τριωδίου, 24 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων και προέβη στην εις διάκονο χειροτονία του Κουτλουμουσιανού μοναχού π. Χριστοδούλου Δημοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από την Ευαγγελική Περικοπή της παραβολής του ασώτου υπογράμμισε τη δυναμική της μετάνοιας, καθώς και την  αναπλαστική της χάρη: «ο άνθρωπος με τη μετάνοια από γεωτροπικός γίνεται ουράνιος», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την τέλεση της χειροτονίας, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον ιεροδιάκονο π. Χριστόδουλο τού ευχήθηκε να μιμηθεί την ταπείνωση της Παναγίας μας, η οποία εξωραΐζει  και ανυψώνει την ψυχή, συγχρόνως, ευχαρίστησε τον Σεπτό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου για την ευλογία της Θεομητορικής Εικόνας «Φοβεράς Προστασίας», την οποία το αγιορείτικο Μοναστήρι, δια των χειρών του, εκόμισε στη Μητρόπολη.

Το  απόγευμα του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου 2019,  ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας πλαισιωμένος από πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως υποδέχθηκε τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Φοβερά Προστασία» και στη συνέχεια χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Ο π.Γεώργιος Μίλκας, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο είχε το διακόνημα του κηρύγματος. Ο ομιλητής μεταξύ των  άλλων ανέφερε «στην προσωπικότητα της Παναγίας μας θησαυρίζονται τρία ισχυρά όπλα του πνευματικού πολέμου: η ταπεινοφροσύνη, η υπομονή και η προσευχή. Για τούτο, στους φοβερούς πειρασμούς να καταφεύγουμε στη Φοβερά Προστασία. Με τη δύναμη των όπλων Της θα νικάμε πάντα».

Εκ του Γραφείου Τύπου