3 Ιουνίου 2018 | Τελευταία Νέα | 961 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Βήματα Στοργής» στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.

Τα φετινά «Βήματα στοργής» είχαν τίτλο «Πήρα τη στράτα την παλιά» όπου ένας περιηγητής ξεκίνησε ένα ταξίδι επιστροφής δια της Εγνατίας οδού για να συναντήσει την μητέρα του στην Κων/πολη!

Στο μουσικοχορευτικό αυτό ταξίδι συμμετείχε μία 30μελής ομάδα του νεανικού τμήματος του χορευτικού συγκροτήματος του Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων καθώς ο χοροδιδάσκαλος του χορευτικού κ. Ιωάννης Γκιμπιρίτης είναι ένας από τους τέσσερις  χοροδιδασκάλους που αποτελούν την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης.

Το Χορευτικό Συγκρότημα παρουσίασε με επιτυχία  χορούς από την περιοχή της Φλώρινας καθώς επίσης και χορούς και τοπικά τραγούδια από τα χωριά της Δράμας με τις αυθεντικές τοπικές παραδοσιακές φορεσιές. Ιδιαίτερα όμως θαυμασμό προκάλεσε η εξαιρετική απόδοση του πολυφωνικού τραγουδιού των Ρομά (εντερλέζι) το οποίο απέδωσαν οι κοπέλες του χορευτικού αποσπώντας το χειροκρότημα από το κατάμεστο κοινό του θεάτρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν  για τις ανάγκες του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονικής.