17 Αυγούστου 2017 | Τελευταία Νέα | 1544 προβολές

Το πρόγραμμα ανταλλαγής κατασκηνώσεων «The Kosmos Project», ανάμεσα στην Ι. Μ. Βοστώνης και την Ι. Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συνεχίζεται δυναμικά και υπερατλαντικά, με τις ευλογίες των δύο Μητροπολιτών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βοστώνης κ. Μεθοδίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Βαρνάβα.

19 στελέχη, 3 κατασκηνώτριες και δύο συνοδοί, ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως μας π. Εμμανουήλ Μπουζίνος και ο συντονιστής του προγράμματος από την ελληνική πλευρά, κ. Βασίλης Κατσαρές, ταξίδεψαν στην Αμερική για να βρεθούν στην κατασκήνωση της Ι. Μητροπόλεως Βοστώνης που βρίσκεται στο Contoocook του New Hampshire και να ζήσουν μοναδικές στιγμές στην κατασκήνωση εκεί!

Όλοι ενθουσιάστηκαν από την εντυπωσιακή υποδοχή που επιφύλαξαν στα στελέχη μας εκεί και από τη ζεστασιά όλων.

Το «Kosmos Project», όπως και στην Ελλάδα, περιελάμβανε μία εβδομάδα κατασκηνωτικής ζωής και μια εβδομάδα περιηγήσεων. 

Την πρώτη εβδομάδα, οι νέοι και οι νέες μας εντάχθηκαν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα εκεί για να ζήσουν μια διαφορετική κατασκήνωση, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της Αμερικής.

Τη δεύτερη εβδομάδα ξεκίνησαν οι περιηγήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι νέοι και οι νέες από την Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέφθηκαν διάφορες ενορίες στο New Hampshire, τη Μασσαχουσέτη, αλλά και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη Νέα Υόρκη, όπου και είχαν την ιδιαίτερη χαρά και ευλογία να συναντήσουν του Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Ταυτόχρονα ένιωσαν τη ζεστή φιλοξενία της ελληνικής ομογένειας, που τους υποδέχτηκε σε κάθε τους σταθμό με τον καλύτερο τρόπο!

Η μοναδική αυτή εμπειρία τελείωσε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και άλλοι ιερείς υποδέχτηκαν την ελληνική αποστολή του «Kosmos Project», ενώ οι νέοι και οι νέες με τη σειρά τους τους αντάμωσαν με τραγούδι και χορό.

Και του χρόνου!