20 Ιουνίου 2022 | Τελευταία Νέα | 510 προβολές

 

Την Τρίτη 14 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε στο τιμητικό δείπνο που πραγματοποιήθηκε προς τιμή των εθελοντών ψηφιδογράφων της ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης.

Η πρότυπη εθελοντική ομάδα ψηφιδωτών «Άγιος Παντελεήμων» συστήθηκε το 2017 με σκοπό την παραγωγή ψηφιδωτών έργων που θα διακοσμήσουν τον αποπερατούμενο Ναό της Πολίχνης. Η ενοριακή ομάδα αποτελεί πανελληνίως πρωτοποριακή προσπάθεια αναδεικνύοντας και προάγοντας την ιδιαίτερη τέχνη του ψηφιδωτού. 

Σήμερα αριθμεί 70 παραγωγικά μέλη όλων των ηλικιών που εργάζονται αόκνως για τον εξωραϊσμό του Ναού. Μέχρι στιγμής έχει παράξει 51 ψηφιδωτά έργα με οραματισμό να τα πολλαπλασιάσει προκειμένου να προσθέσει στην ιστορία της Εκκλησίας ακόμα ένα μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του καταθέτοντας το θαυμασμό του εξήρε το επαγγελματικό επίπεδο της ομάδας τονίζοντας παράλληλα το θαύμα που προκύπτει μέσα από την εν Χριστώ εκκλησιαστική ενότητα κλήρου και λαού. 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης μέσα σε μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα υπό την ακρόαση έντεχνων τραγουδιών από τους μουσικούς Ανδρέα Λεούδη και Χρήστο Μαρκόπουλο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας και ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Εκ του Ι.Ναού