12 Ιουνίου 2021 | Τελευταία Νέα | 955 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Χορτιάτη ιερούργησε, το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος τέλεσε επίσης το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του π. Χαραλάμπους Αντωνάρα. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης, ο πρεσβύτερος π. Απόστολος Ραυτόπουλος  ο διάκονος π. Χρήστος Καρακούδης και ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αφορμώμενος από τη Γιορτή της Αναλήψεως  αναφέρθηκε στη χαρά που βίωσαν οι μαθητές, όταν είδαν τον Χριστό αναλαμβανόμενο και συγχρόνως υποσχόμενο ότι «ουκ εάσει αυτούς ορφανούς».

«Η Ανάληψη, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, είναι πηγή της χαράς: οι Απόστολοι «υπέστρεψαν εις Ιερουσαλήμ μετά χαράς μεγάλης».

Ο Χριστός, καθώς ανέρχεται στον Ουρανό συμπαρασύρει ολόκληρη τη δημιουργία. Τοποθετεί τον άνθρωπο στον Ουρανό, τον αποκαθιστά στο αρχαίο κάλλος!

Η χαρά της προσδοκίας του Ουρανού θυμίζει σε όλους ότι είμαστε παιδιά, αλλά και κληρονόμοι του Ουρανού!».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του π. Χαραλάμπους Αντωνάρα, ο οποίος  επι έτη πολλά διακόνησε θυσιαστικά  τον Ιερό  Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Χορτιάτη. Ο Σεβασμιώτατος προέβη επίσης  στην παρουσίαση του νέου προϊσταμένου π. Αποστόλου Ραυτόπουλου που εκτελεί χρέη εφημερίου και στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου