4 Αυγούστου 2019 | Τελευταία Νέα | 536 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης, όπου υπηρέτησε επί 13 χρόνια ως εφημέριος, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου και κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως π. Αριστάρχου Τσαλπαρά, ο οποίος διετέλεσε επίσης επί σειρά ετών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Στον Όρθρο και στην τελεσθείσα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώ στο ιερό μνημόσυνο έλαβε μέρος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας με πλειάδα κληρικών.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων, αφού παρουσίασε το πρόσωπο της Παναγίας Μητέρας μας με αφορμή τη γεμάτη κατάνυξη περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια και στον μακαριστό ιερέα, ο οποίος υπήρξε ένας πολύ αγαπητός και λαοφιλής κληρικός καθόλη τη διάρκεια των 60 ετών της ιερωσύνης του, σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις όπου διακόνησε.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως