20 Μαΐου 2019 | Τελευταία Νέα | 1110 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 19 Μαΐου έκλεισε η αυλαία του 10ου Μητροπολιτικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, τα λεγόμενα Ενοριακά Παιχνίδια του 2019, με την Τελετή Λήξης που πραγματοποιήθηκε στις 6:00 μμ  στον κλειστό γυμναστήριο Ε.Α.Κ. Αμπελοκήπων «Μέγας Αλέξανδρος». Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, ο πρωτοσύγκελλος π. Διονύσιος Πατσάνης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Μανώλης Ιωαννίδης, ιερείς και πλήθος παιδιών.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων Ποντίων λόγω της ολοκλήρωσης 100 χρόνων από την γενοκτονία τους, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης  κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας να βρίσκεται κοντά στα παιδιά, κοντά στον αθλητισμό και μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο εμπνευστής και καθοδηγητής όλης αυτής της προσπάθειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ευχαριστώντας πρωτίστως τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης για την παραχώρηση της χρήσης των γηπέδων και των κλειστών γυμναστηρίων για την όλη διοργάνωση, τους υπεύθυνους ιερείς των ενοριών που οργάνωσαν τις ομάδες, τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους που τα εμπιστεύτηκαν στην αγκαλιά της Εκκλησίας.

Ακολούθησε η απονομή των κυπέλλων, των μεταλλίων και  των αναμνηστικών ειδικών βραβείων, ώστε κανείς να μην φύγει χωρίς κάποιο έπαθλο, καθώς όπως τονίστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης σημασία έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια και όχι η νίκη.