15 Μαΐου 2017 | Τελευταία Νέα | 1268 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αμπελοκήπων «Μέγας Αλέξανδρος» η τελετή λήξης των Ενοριακών Παιχνιδιών 2017. Το διενοριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, που διοργανώθηκε για 8η συνεχόμενη χρονιά από το Ίδρυμα Νεότητος, διεξήχθη από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Απριλίου, για οχτώ συνεχόμενα Σάββατα (με εξαίρεση την 25η Μαρτίου) στο γήπεδο «Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης» στους Αμπελόκηπους. Φέτος στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν για πρώτη φορά 20 ενορίες με 39 συνολικά ομάδες, χωρισμένες σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Στα ενοριακά παιχνίδια συμμετείχαν 481 παιδιά που έπαιξαν και χάρηκαν το ποδόσφαιρο, μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα αγάπης και ενότητας.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο πανοσιολογιότατος πρωτοσύγκελλος Διονύσιος Πατσάνης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και αντιπρόεδρος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος Ανατολή Κωνσταντινίδου, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Μανώλης Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος Μελετών και Κατασκευών Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Βασίλης Μανωλόπουλος και πλήθος ιερέων, παιδιών και γονιών.

Σε ένα κλειστό γυμναστήριο, όπου τα διάσπαρτα πολύχρωμα μπαλόνια, η νεανική χορευτική μουσική και η πλούσια αθλητική διακόσμηση έδιναν έναν τόνο πανηγυρικό, ξεκίνησε η τελετή λήξης με τις απαραίτητες προσφωνήσεις και τα καλωσορίσματα. Και αφού έγινε ένας μικρός απολογισμός των Ενοριακών Παιχνιδιών, χαιρέτισε αρχικά την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ως ο φιλοξενών οικοδεσπότης, ο οποίος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για τον ενεργό και δραστήριο ρόλο που έχει ο ίδιος και η Μητρόπολή του σε σχέση με τους νέους.

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων όπου πραγματοποιήθηκαν οι Ενοριακοί Αγώνες 2017 και τόνισε για άλλη μια φορά ότι πρώτη προτεραιότητά του θα είναι πάντα η νεότητα και βασικός στόχος θα είναι πάντοτε η ενότητά μας.

Ακολούθησε η βράβευση των ομάδων με χάλκινα, ασημένια και χρυσά μετάλλια αλλά και με διαφόρων μεγεθών κύπελλα, με τα οποία πανηγύρισαν τα παιδιά δεόντως. Έγιναν και οι απαραίτητες φωτογραφίσεις, για να κρατηθούν στη μνήμη μας οι όμορφες αυτές στιγμές.

Η εκδήλωση τελείωσε με ένα αστείο δρώμενο. Καθώς οι ενοριακοί αγώνες του 2017 είχαν την επωνυμία «Ολυμπιάδα 2017», ήρθε μια υποτιθέμενη ρωσική αντιπροσωπία για να παραλάβει την ολυμπιακή φλόγα των αγώνων και να την μεταφέρει στη Μόσχα, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Η ρωσική αντιπροσωπία εξέφρασε τον θαυμασμό της για τους δικούς μας ενοριακούς αγώνες και την αγάπη που έχουμε για τον Μητροπολίτη μας και μας ευχαρίστησαν που τους παραδώσαμε την ολυμπιακή φλόγα. Και αφού αναχώρησε η αντιπροσωπία, μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά σάντουιτς και χυμοί.

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής